Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament treballarà en un protocol per donar resposta a entitats que celebrin una commemoració especial

Escoltar

L’Ajuntament treballarà en un protocol per donar resposta a entitats que celebrin una commemoració especial

El Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat dijous, 2 de febrer, una proposta de resolució presentada pel grup municipal de Ciutadans per treballar en un protocol que doni resposta a les peticions d’entitats que celebren commemoracions especials. El text va ser aprovat amb els vots a favor dels grups municipals de Ciutadans, PSC, CiU i PP, i les abstencions de PxC i la regidora no adscrita. Els grups d’ERC-MES-AM, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA-E van votar-hi en contra.

 


El text íntegre aprovat és el següent:

 


“La ciutat de Mataró té un ric teixit associatiu, format per entitats que durant anys han aportat el seu treball i múltiples valors a través dels seus associats i del seu voluntariat.

 


És important que existeixi el reconeixement de la ciutat i del seu Ajuntament, així com trobar la forma de fer-ho palès, tant en la seva activitat ordinària, com en esdeveniments extraordinaris, com poden ser la commemoració de determinats aniversaris o celebracions, siguin a nivel de país, estatal o internacional.

 


El grup municipal de C’s presenta, de forma oberta, el fet d’estudiar la possibilitat de denominar “esdeveniment especialment protegit” i/o “protegit” aquell que respongui a les commemoracions abans mencionades.

 


D'altra banda, també es planteja establir ajuts o subvencions especials, compatibles amb els programes de subvencions ordinaris i convenis, a les entitats que organitzin un esdeveniment d’aquestes característiques. Es proposa estudiar un sistema que sigui absolutament objectiu i transparent.

 


Per tot això, es proposen al Ple Municipal els següents acords:

 


1. Que el Servei de Projectes Transversals i Participació presenti, en un termini de tres mesos, una proposta que desenvolupi l’article 16 de l’actual Reglament de Participació Ciutadana, que preveu la declaració d’ “Entitat d’Interès Ciutadà”.

 


2. Que l’Àrea de Serveis a les Persones, concretament les direccions de Cultura i Esports i el Servei de Projectes Transversals i Participació, en col•laboració amb altres serveis municipals que siguin referents d’entitats de la ciutat, treballin un protocol per donar resposta a les demandes d’aquelles entitats que celebren una commemoració especial, com pot ser l’aniversari de la seva creació.

 


3. Que el resultat dels punts anteriors es tingui en compte a l’hora de redactar les bases de subvencions per a entitats sense afany de lucre.”