Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ultima l’adjudicació de les obres previstes a la plaça de Joan XXIII i a la ronda de Miguel de Cervantes

Escoltar

L’Ajuntament ultima l’adjudicació de les obres previstes a la plaça de Joan XXIII i a la ronda de Miguel de Cervantes

Els projectes ja estan aprovats i es preveu que les obres comencin a l’octubre

L’Ajuntament ultima aquests dies les adjudicacions de les obres d’urbanització previstes a la plaça de Joan XXIII i a la ronda de Miguel de Cervantes, dues de les actuacions emmarcades en la Llei de barris a l’àmbit de Rocafonda-El Palau-Escorxador. Els dos projectes ja han estat aprovats definitivament –el de la ronda el passat mes de juliol i el de la plaça aquesta mateixa setmana per part de la Junta de Govern Local– i es preveu que els treballs puguin començar al mes d’octubre.
Aquestes dues actuacions formen part de les inversions en obra previstes pel Projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador, subvencionat per la Llei de barris, que havien quedat pendents per la manca de capacitat per invertir dels darrers anys.


Remodelació de la plaça de Joan XXIII
El projecte d’urbanització de la plaça de Joan XXIII contempla també actuar-hi en els carrers perimetrals: carrers de Martin Luther King, de Joan Miró, de Mèxic i dels Músics Cassadó. La superfície total d’actuació és de 3.240 m².
La plaça actual presenta un desnivell de 4 m entre el punt més elevat i el més baix, i està delimitada per murs i escales en el seu perímetre. L’actuació millorarà especialment la connexió de la plaça amb el barri, l’accessibilitat i el control visual sobre l’espai.
La proposta de remodelació preveu augmentar la dimensió del carrer de Martin Luther King perquè quedi integrat en el conjunt de la plaça. L’espai verd es farà més permeable eliminant els murs perimetrals i formant una graderia que farà funcions de banc a la banda de dalt, on es resol el desnivell també amb rampes i escales. La vorera del carrer de Mèxic en el tram de la plaça doblarà la seva amplada (d’1,5 a 3 m) i també s’ampliarà la vorera del carrer dels Músics Cassadó que limita amb la zona verda. A la banda inferior, la plaça quedarà integrada amb el carrer de Joan Miró amb accés a peu pla.A la zona central de la plaça s’instal·laran jocs infantils. Es renovarà la xarxa de clavegueram i s’instal·larà nou enllumenat públic amb llums led. Es col·locarà nou mobiliari urbà: bancs, butaques, papereres i una font. També es preveu mantenir l’arbrat que sigui viable i plantar-ne de nou, especialment a les voreres que envolten la plaça: exemplars de til·ler, alzina, tipuana, acàcia de Constantinoble, prunera de fulla vermella, carpí i xicandra. Els parterres s’enjardinaran amb planta arbustiva.
El projecte està pressupostat en 409.998,57 € (IVA inclòs), tot i que es preveu que l’import d’adjudicació sigui menor. Les obres tenen un termini d’execució previst de 4 mesos. 

Millora de la urbanització de la ronda de Miguel de Cervantes
El projecte de millora de la urbanització de la ronda de Miguel de Cervantes preveu actuar en el tram de 575 m comprès entre la plaça d’Alfred Opisso i el carrer de Francisco Herrera. El total de la superfície d’actuació és de 12.500 m².
Es preveu la creació d’un passeig per a vianants al costat de la riera de Sant Simó que connecti amb el front marítim. La reordenació contempla l’ampliació de voreres; la millora de l’accessibilitat i consolidació de 8 passos de vianants; la implantació de nou enllumenat al passeig amb columnes de 5 m i llums led; la implantació de nou arbrat i el manteniment dels existents; la incorporació de mobiliari urbà i nova senyalització; la reordenació dels estacionaments al costat de la riera amb aparcaments en semibateria; la consolidació i millora del carril bici; l’ordenació de l’accés a les Cinc Sénies; la pavimentació de la calçada de la ronda amb asfalt sonoreductor; la millora de la xarxa de clavegueram, la xarxa d’aigua potable i el centre transformador existent a l’àmbit.
Complementàriament a la ronda de Rafael Estrany es fan dues actuacions: es retiraran 27 contenidors soterrats i el paviment de llamborda del pas elevat de la ronda se substituirà per asfalt.El projecte està pressupostat en 560.000 € (IVA inclòs) , tot i que es preveu que l’import d’adjudicació sigui menor. Les obres tenen un termini d’execució previst de 4 mesos.
A banda de les actuacions urbanístiques, el Projecte d’intervenció integral també té en marxa una línia d’ajuts a la rehabilitació d’edificis d’habitatges i diferents programes socials. Les actuacions justificades a 31 de desembre podran acollir-se al 50% de finançament aprovat per la Generalitat.