Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde inaugura el V Seminari Relagres, que converteix Mataró en fòrum iberoamericà sobre gestió de residus

Escoltar

L’alcalde inaugura el V Seminari Relagres, que converteix Mataró en fòrum iberoamericà sobre gestió de residus

La trobada gira sobre la contribució dels residus al desenvolupament sostenible i al canvi climàtic

L’alcalde i president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, David Bote, ha presidit la inauguració avui el V Seminari Relagres, que fins demà dimarts se celebra al TecnoCampus amb prop de 400 inscrits. Es tracta de la primera vegada que la xarxa llatinoamericana de gestió de residus Relagres celebra el seu seminari anual a Europa, l’esdeveniment més important que una delegació llatinoamericana de responsables públics de gestió de residus ha celebrat fins a la data al continent europeu.

 


Bote ha obert el seminari acompanyat d’Óscar Curutchet, president de Relagres i viceintendent de Montevideo; Valentí Junyent, diputat delegat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona; i Mercè Rius, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

 


El Seminari internacional Relagres compta amb més de 70 ponents d’una desena de països: Xile, Argentina, Brasil, Uruguai, Panamà, Bolívia, Colòmbia, República Dominicana, Equador, i Mèxic. Enguany, la trobada gira a l’entorn de la contribució dels residus al desenvolupament sostenible i al canvi climàtic.

 


L’arribada d’aquesta trobada a Mataró ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Relagres i el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. El Consorci es va adherir a la xarxa llatinoamericana el 2014 i, actualment, l’alcalde David Bote és el vicepresident de la mateixa. El seminari es fa també en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat, i amb el suport tècnic de la Fundació Fòrum Ambiental.