Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita les obres de tancament de la Zona Municipal Esportiva de Cerdanyola

Escoltar

L’alcalde visita les obres de tancament de la Zona Municipal Esportiva de Cerdanyola

També es faran dos nous accessos per millorar l’evacuació de l’equipament

L’alcalde, David Bote, acompanyat pel regidor d’Equipaments Municipals, Miquel Àngel Vadell, i la regidora d’Esports, Marisa Merchán, ha visitat aquest matí les obres de tancament perimetral de la Zona Municipal Esportiva de Cerdanyola. Els treballs substituiran 255 metres lineals de l’antic mur, un tram del qual va caure durant els forts aiguats de l’octubre de 2016.

 


L’antic mur estava format per pedres irregulars de diferents mides, rejuntades amb terra seca o morter de calç pobra, que es desprèn amb facilitat i no té les garanties de seguretat per suportar un desnivell de 2 a 4 metres d’alçada. Així, se substitueix la part del mur que té les mateixes característiques del tram sinistrat l’any passat: 178,71 metres amb façana al Camí del Mig, 55,66 metres amb façana a la ronda del Cros i 21,24 metres que limiten amb el carrer de la Marató.

 


Les obres van començar a finals d’agost. Fins ara s’han enderrocat tots els trams de mur que se substitueixen, s’han començat a construir els nous fonaments i en algun tram ja s’ha iniciat l’encofrat.

 


El nou tancament serà a base de plans inclinats de llambordes granítiques col·locades sobre solera de formigó, a més d’una tanca metàl·lica perimetral. Aquest tancament, similar al d’altres instal·lacions esportives de la ciutat, té un impacte visual menor. El 50% de les llambordes que s’utilitzin es recuperaran d’excedents de la reurbanització de carrers de la ciutat i l’altre 50% seran noves. Els arbres de l’interior del recinte afectats per les obres es plantaran de nou a 5 metres de distància dels nous talussos.
El projecte també preveu millorar les sortides d’evacuació de l’equipament, donat l’ús extraordinari d’aquestes instal·lacions on es poden celebrar esdeveniments de gran afluència de públic. Per aquest motiu, la proposta contempla la realització de dos nous accessos en rampa en el tram del nou tancament del Camí del Mig que permetran una major i millor distribució en l’evacuació de les persones.
Les obres estan adjudicades a l’empresa Vialitat i Serveis, SL per un import de 356.955,23 € IVA inclòs. Els treballs tenen un termini d’execució de 6 mesos i es finançaran en part amb l’ajut de 85.623,06 € que la Diputació va atorgar a l’Ajuntament pels danys provocats pels aiguats.