L’antropòleg Manuel Delgado és l’encarregat de la conferència institucional de la Diada de Catalunya
La conferència es farà el divendres 8 de setembre, a les 19.30 h, al Saló de Sessions
“Una cultura de lluita. El conflicte social i altres tradicions populars” és el títol de la conferència institucional que Manuel Delgado oferirà divendres 8 de setembre, a les 19.30 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48) amb motiu de la Diada de Catalunya. Manuel Delgado és antropòleg i professor de la Universitat de Barcelona (UB).
L’Onze de Setembre se celebra a Mataró amb activitats institucionals, lúdiques i culturals. La conferència institucional dona el tret de sortida a una programació que acabarà dissabte 16 de setembre amb una Mostra de Cultura Popular a la plaça de l’Ajuntament.
Programació de la Diada
La programació continuarà dissabte amb la Ballada de Sardanes que tindrà lloc a les 19 h a la plaça de Santa Anna, a càrrec de la Cobla Iluro i organitzada per la Federació d’Entitats Sardanistes. Diumenge 10 de setembre se celebrarà la XXIII Cursa Popular de la Diada. La sortida està prevista a les 9 h des del TecnoCampus Mataró-Maresme.
L’Ofrena floral institucional i de les entitats a Rafael Casanova es farà l’Onze de Setembre, a les 10.30 h, a la plaça de Rafael Casanova, situada a l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, davant el monòlit erigit en homenatge a tots els defensors de les llibertats nacionals de Catalunya.
Els actes organitzats a la ciutat amb motiu de la Diada es clouran el 16 de setembre amb una nova edició de la Mostra de Cultura Popular, on la ciutadania pot veure la feina que fan diferents entitats culturals i també gaudir de les tradicions populars catalanes des de diferents àmbits.
Manuel Delgado Ruiz
Manuel Delgado Ruiz (Barcelona, 1956) és antropòleg i professor universitari de la UB. Llicenciat en Història de l'art i doctor en Antropologia per la UB. Ha treballat especialment entorn de la construcció de l'etnicitat i les estratègies d'exclusió en marcs urbans. També s'ha interessat per les representacions culturals a la ciutat i les noves formes de culte al món contemporani. Membre del Consell de direcció dels Quaderns de l'ICA, forma part de la junta directiva de l’Institut Català d’Antropologia. També va ser membre de la Comissió d'Estudi sobre la Immigració del Parlament de Catalunya.
L’any 1999 va guanyar el XXVII Premi Anagrama d’Assaig amb “Animal públic” i és col·laborador de mitjans de comunicació.