Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’àrea de jocs infantils de la plaça de Joan XXIII estarà inspirada en un quadre de Joan Miró

Escoltar

L’àrea de jocs infantils de la plaça de Joan XXIII estarà inspirada en un quadre de Joan Miró

Tindrà jocs adaptats per a nens amb diversitat funcional

L’àrea de jocs infantils de la plaça de Joan XXIII estarà inspirada en l’estil pictòric de Joan Miró, el pintor català que dóna nom al carrer situat a la part inferior de la zona verda. L’Ajuntament ha recollit així una proposta presentada per veïns de la zona en el marc del projecte d’urbanització de la plaça, que està en obres des del mes passat.

 


Els jocs s’instal·laran a la part central de la plaça i estaran adaptats per a nens amb diversitat funcional. Els elements de joc se situaran en dues àrees amb paviment tècnic de cautxú de diferent color (groc, blau i vermell) amb una distribució inspirada en els quadres de Miró. S’hi instal·laran una estructura de joc per a infants de més de 6 anys, un girador i tres molles –dues individuals i una de balancí–, per a nens i nenes a partir de 2 anys.

 


L’alcalde, acompanyat pel regidor d’Espais Públics, Miquel Àngel Vadell, ha visitat avui les obres de la plaça de Joan XXIII, una de les actuacions emmarcades en la Llei de barris a l’àmbit de Rocafonda-El Palau-Escorxador. Els treballs es van iniciar el 24 d’octubre i ja s’han enderrocat els murs perimetrals i s’ha començat a rebaixar el desnivell de la plaça.

 


L’actuació millorarà especialment la connexió de la plaça amb el barri, l’accessibilitat i el control visual sobre l’espai. El projecte contempla també ampliar voreres o directament urbanitzar i integrar dins la plaça els trams dels carrers que l’envolten: Mèxic, Joan Miró, Martin Luther King i Músics Cassadó. Les obres d’urbanització de la plaça estan adjudicades a l’empresa Vialitat i Serveis S.L. per un import de 346.366,78 € (IVA inclòs), i tenen una durada prevista de 4 mesos. A aquest import caldrà afegir el cost dels jocs infantils, pendents d'adjudicació, amb un pressupost de 60.499,40 € (IVA inclòs).
La urbanització de la plaça de Joan XXIII és una de les inversions del Projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador, subvencionat al 50% per la Llei de barris de la Generalitat. També comença aquest setmana la urbanització de la ronda de Miguel de Cervantes.


Altres zones infantils amb jocs adaptats
L’Ajuntament també ha instal·lat jocs per a infants amb diversitat funcional a la nova plaça que s’ha urbanitzat a l’espai resultant de l’enderroc de Can Civit. El projecte d’urbanització de la zona verda que es construirà al costat del passatge de Lluís Gallifa contempla igualment jocs adaptats.
A principis d’any, l’Ajuntament també va instal·lar un gronxador adaptat al parc de Lluís Millet que es pot utilitzar amb un arnès de seguretat a petició de les famílies que ho requereixin.