Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arxiu Municipal de Mataró custodiarà més de 800 cartells de Maulets i altres organitzacions donats a la ciutat

Escoltar

L’Arxiu Municipal de Mataró custodiarà més de 800 cartells de Maulets i altres organitzacions donats a la ciutat

El Ple ha acceptat la donació gratuïta

El Ple municipal va aprovar el passat dijous 12 de gener acceptar la donació gratuïta de 808 cartells històrics de Maulets i altres organitzacions d’esquerres independentistes. La donació a l’Ajuntament va ser proposada per l’assemblea local de la Candidatura d’Unitat Popular, propietaris d’aquesta col·lecció.

 


Els cartells corresponen al període 1976-2014 i recullen l’activitat festiva i reivindicativa de Maulets –organització nascuda el 1988, fixant-se la seu nacional a Mataró– i altres moviments i organitzacions afins: Moviment de Defensa de la Terra, Comitès de Solidaritat amb els Països Catalana, Catalunya Lliure i altres.

 


Els cartells han estat prèviament organitzats, descrits i digitalitzats. Seran conservats per l’Arxiu Municipal de Mataró, que disposarà el seu accés al públic. La donació està integrada pels cartells en suport paper, una còpia digital en format jpg i una base de dades amb la descripció completa dels mateixos.

 


En l’acte de donació, que se signarà per contracte, es transmetran a l’Ajuntament els drets de propietat i també de reproducció, distribució i comunicació pública de les imatges per qualsevol mitjà i en qualsevol modalitat d’explotació.