Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut Puig i Cadafalch i quatre casals municipals de la Gent Gran participen en una activitat intergeneracional

Escoltar

L’Institut Puig i Cadafalch i quatre casals municipals de la Gent Gran participen en una activitat intergeneracional

85 joves de l’Institut Puig i Cadafalch han redactat els relats de vida de la gent gran de quatre casals municipals



El regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo, té previst assistir a l’acte de cloenda d’una activitat intergeneracional que s’ha portat a terme entre 85 joves del Cicle Formatiu de Grau Mig d’Atenció a les persones en situació de dependència de l’Institut Puig i Cadafalch i les persones grans dels casals municipals de la Gent Gran del Parc, La Llàntia, Cerdanyola i Oriol Batista. L’activitat es farà el proper 27 d’abril al Centre Cívic Pla d’en Boet a les 17 h. 




L’acte consisteix en fer entrega dels relats de vida que els joves han transcrit i han redactat després d’haver-se trobat amb una trentena d’usuaris dels casals municipals de la Gent Gran del Parc, La Llàntia, Cerdanyola i Oriol Batista els passats 16 i 17 de febrer.




Les activitats intergeneracionals són aquelles que es fan en grups d’edat diferents amb l’objectiu de trencar barreres i prejudicis entre les persones de diferents generacions. En el cas de la gent gran, l’objectiu principal és donar a les persones de més de 60 anys un lloc a la societat de ple dret trencant la idea que qui té aquesta edat ja no és valuós per la comunitat sinó tot el contrari.




Acostar la gent gran als infants i al jovent té beneficis per ambdues parts i a través de l’acostament hi ha un canvi de percepció considerable de cada col·lectiu vers l’altre.




El programes de Gent Gran Activa del Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró organitzen les activitats intergeneracionals que posen en contacte les persones grans amb gent jove o infants de les escoles i instituts de la ciutat.