Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 10 edició dels Projectes Singulars facilita estades formatives a 77 empreses de la ciutat a 69 alumnes

Escoltar

La 10 edició dels Projectes Singulars facilita estades formatives a 77 empreses de la ciutat a 69 alumnes

Són alumnes de 4t d’ESO de vuit centres de secundària de Mataró



L’acte de cloenda de la 10 edició dels Projectes Singulars es va celebrar ahir, 8 de juny, a la sala d’actes de l’Institut Miquel Biada, com a reconeixement a totes les parts implicades en aquest projecte: alumnat, famílies, personal docent i empreses. 




La 10 edició dels Projectes Singulars es tanca aquest mes de juny després de facilitar que 69 alumnes de 4t d’ESO de vuit centres de secundària de Mataró hagin fet estades a 77 empreses formatives de la ciutat.




Els Projectes Singulars tenen com a objectiu principal oferir suport als joves en els darrers cursos de l’ESO, fent possible que trobin un espai educatiu adaptat a les seves necessitats, on l’aprenentatge resulti atractiu i engrescador, combinant el treball escolar amb estades formatives en empreses.





Durant les estades a les empreses, l’alumnat té l’oportunitat d’adquirir coneixements pràctics sobre les tasques de la professió que està explorant, hàbits i valors relacionats amb el món laboral i informació de les diferents sortides professionals que li ofereix la professió i els requeriments d’accés.





Aquesta iniciativa persegueix que l’alumnat participant en el projecte es decideixi a acabar i promocionar l’ESO i a continuar els seus estudis postobligatoris, partint dels interessos que han pogut treballar a les seves estades. I, en darrera opció s’afavoreix el possible procés de transició al món laboral dels joves participants amb uns bons resultats, gràcies al treball i la col•laboració de les 77 empreses i entitats.




Els projectes desenvolupats a la ciutat són fruït d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró. L’organització i el lideratge està a càrrec dels centres de secundària participants i de l’Ajuntament, per mitjà de la Direcció d’Ensenyament i del Servei d’Ocupació de la Direcció d’Ocupació i Promoció Econòmica.

 


Enguany han participat amb aquesta iniciativa 69 alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Miquel Biada, Institut Josep Puig i Cadafalch, Institut Alexandre Satorras, Institut Thos i Codina, Institut Damià Campeny, Institut Laia l’Arquera, GEM i l’Escola Pia de Santa Anna. Així mateix, s’ha comptat amb la col·laboració de 77 empreses i entitats de Mataró que han possibilitat les estades formatives. Cada alumne ha realitzat dues estades formatives durant el curs escolar.





Les empreses i entitats col·laboradores que han acollit alumnat en estades formatives han estat: Autoservei Joan i Carme-Supermercat Suma); Marthe Automoción SL; Azahara Vargas Estilistes; Biblioteca Pompeu Fabra; Cooperativa Agropecuària de Guissona SA; Brigada Municipal; Càritas Interparroquial; Carla Moda i Complements; Centre De Formació I Prevenció; Centre Cívic Espai Gatassa; Centre de Dia Can Clement SL; Clíniica Dental Santa Marta; Clínica Veterinària Gatassa; Creu Roja; Escola Bressol Cerdanyola; Escola Bressol El Tabalet; Escola Bressol Elna; Escola Bressol Els Garrofers; Escola Bressol Figueretes; Escola Bressol La Llàntia; Escola Bressol La Riereta; El Ca Rosa; El Petit Somni-Flors; Restauració Mataró Platja SL; Escola Àngela Bransuela; Escola Antonio Machado; Escola Anxaneta; Escola Bressol El Xumet; Escola Camí Del Mig; Escola Cirera; Escola GEM; Escola Josep Montserrat; Escola La Llàntia; Escola Maria Mercè Marçal; Escola Peramàs; Escola Rocafonda; Escola Pia Santa Anna; Escola Tomàs Viñas; Eurofitness El Sorrall; Fitness Factory; Forn Machado; Fotoprix Sa; Fundació Privada Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena; Tendel & Tours SL; Grup Serhs; Hospital Veterinari del Maresme SA; Institut Thos i Codina; Innobar; Institut Damià Campeny; Institut Puig i Cadafalch; Kaliu; Lampisteria Mavi SCP; Llar D'infants Anca; Llar D'infants Sant Jordi; General ge Galerías Comerciales SA; Mataró Ràdio; Motorjan; NM Perruquers SCP; Pastisseria Mar; Perruqueria Pèls SL; Perruqueria Torrents; Piscina Municipal; Planxa i Pintura March; Plat Preu SL; Qué Mono; Centre Geriàtric Can Boada; Residència i Centre de Dia Mare Nostra; Residència Laia; Residència Llar Sant Marc; SBR Store Mataró SL; Macedònia SCP; Taller J. Piñero; Taller Juma; Taller Pere Cabot; Talleres Ronda 2; Tallers LBK; Women's Secret.