Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 1a trobada d’entitats de lleure de Mataró donarà a conèixer dotze entitats entre esplais i agrupaments escoltes

Escoltar

La 1a trobada d’entitats de lleure de Mataró donarà a conèixer dotze entitats entre esplais i agrupaments escoltes

Es farà l’1 d’abril, a la Pista Coberta Exterior del Poliesportiu Municipal Eusebi Millan, a partir de les 16 h

Mataró acollirà la 1a trobada d’entitats del lleure en un acte festiu obert a tota la ciutadania que es celebrarà el proper 1 d’abril, de les 16 h a les 19.30 h, a la Pista Coberta Exterior del Poliesportiu Municipal Eusebi Millan, sota el lema Teixim el lleure a Mataró. L'activitat s'havia de fer al Parc de Rocafonda però per la previsió metereològica s'ha canviat l'ubicació a la pista coberta del Poliesportiu Municipal Eusebi Millan.
La trobada està organitzada per la Taula d’Entitats de Lleure de Mataró, que aplega a tots els esplais i agrupaments escoltes de la ciutat, i compta amb el suport del Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró. L’acte s’ha gestat a partir de la col·laboració entre les diverses entitats i és la primera ocasió en què organitzen una activitat conjunta oberta a tota la ciutadania.

 


#Teiximlleure
La tarda del dissabte 1 d’abril començarà amb diverses activitats de jocs i activitats per diferents grups d’edat dinamitzats per les pròpies entitats, que es realitzaran en diferents indrets dels barris de Rocafonda i El Palau-Escorxador. Els més petits, els infants de P3 fins a 1r de primària, faran activitats al Parc de Rocafonda; els mitjans, de 2n fins a 5è, al Parc del Palau; els grans, de 6è fins a 2n d’ESO, a la Plaça de Rocafonda; i els joves, a partir de 3r d’ESO, al Parc de Rocafonda.
Tot seguit, a les 17 h, tots els participants es trobaran a la pista esportiva del Parc de Rocafonda, on hi ha prevista la lectura d’un manifest per part de les entitats organitzadores per ressaltar el treball d’educació en el lleure que setmana rere setmana duen a terme a la ciutat. Finalment, l’acte es clourà amb un concert del grup Xiula, finalistes dels premis Enderrock al millor disc infantil de 2016, que presentaran el seu espectacle “Donem-li una volta al món”.


Taula d'Entitats de Lleure
Des que l’any 2015 es va constituir la Taula, aquest espai de treball i d’intercanvi entre les diferents entitats que en formen part ha servit per augmentar el coneixement i l’estructuració interna d’aquest sector associatiu i per millorar la preparació de les persones voluntàries que en formen part, a partir de diverses accions formatives programades pel Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró.
Formen part de la Taula d’Entitats de Lleure l’Agrupament Escolta Antoni Comas, l’Agrupament Escolta Arrels, l’Agrupament Escolta La Soca, l’Associació de Lleure i Cultura Enlleura’t, l’Associació Esplai Rabadà, l’Associació Infantil i Juvenil Pampayuga, l’Associació Juvenil Grup d’Esplai La Tribu, l’Associació Juvenil Mà Oberta - Cor Obert, l’Esplai CRAJEC de Creu Roja Mataró, l’Esplai Garbí, l’Esplai Olla de Grills i el Grup d’Esplai L’Erol.
Mataró compta amb un ric teixit associatiu en l’àmbit de l’educació en el lleure, conformat per 12 entitats que apleguen prop de 300 persones voluntàries que cada cap de setmana realitzen activitats per a més de 1.000 infants, adolescents i joves amb una intencionalitat pedagògica fora del currículum escolar i de l'àmbit familiar, que els ajuden a adquirir competències i habilitats socials, fent-los protagonistes de la seva pròpia vida i actius i participatius socialment.