Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Pompeu Fabra acull la presentació del projecte “Parcs i biblioteques, naturalment!”

Escoltar

La Biblioteca Pompeu Fabra acull la presentació del projecte “Parcs i biblioteques, naturalment!”

La primera de les activitats del projecte és l’activitat “Dibuixa’m un parc!”

Avui, 24 de maig, se celebra el Dia Europeu dels Parcs. Per aquest motiu, la Xarxa de Parcs Naturals conjuntament amb la Xarxa de Biblioteques Municipals organitzen l’acció Dibuixa’m un parc! que es farà simultàniament a nou biblioteques del Maresme. Aquesta és la primera de les activitats incloses en el nou programa “Parcs i biblioteques, naturalment!” organitzat conjuntament per la Xarxa de Parcs Naturals i la Xarxa de Biblioteques Municipals.




La presentació d’aquest projecte es farà avui, dimecres 24 de maig, a les 17.30 h, a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró, amb la participació del vicepresident tercer i responsable de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol, el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, i el regidor de Cultura de Mataró, Joaquim Fernàndez.




A partir de les 18 h, a la mateixa biblioteca Pompeu Fabra, tindrà lloc l’activitat ‘Dibuixa’m un parc!' en la que hi participaran la narradora Mon Mas i la il·lustradora, Mercè Canals, les quals explicaran i il·lustraran en directe tres contes com són la llegenda “La dansa del dolmen de Pedra Gentil” ambientada en el Parc del Montnegre i el Corredor, “Contes per anar a dormir” d'Enric Larreula i una història inventada entre tots els nens i nenes assistents a l’activitat amb el parc com a protagonista.






Activitat simultània a nou biblioteques del Maresme 




“Dibuixa’m un parc!” prové de la frase que juga amb la cèlebre petició extreta del Petit Príncep “Dibuixa’m un xai!” i s’ha programat simultàniament a nou biblioteques del Maresme: Ferrer i Guàrdia d’Alella; Iluro de Cabrera de Mar, Cabrils, Joan Coromines del Masnou, Pompeu Fabra de Mataró, Can Llaurador de Teià, Can Baratau de Tiana, Tordera i Can Manyer de Vilassar de Dalt.




Durant aquesta activitat, una il·lustradora acompanyada d’una narradora explicaran i il•lustraran en directe tres contes: una llegenda del parc més proper a la biblioteca, un llibre propi o il·lustrat per ells en què apareix un parc, un arbre, un bosc, etc. i una història inventada entre tots els infants assistents amb el parc com a protagonista.





“Dibuixa’m un parc!” és un projecte pilot que es voldrà exportar, paulatinament, al conjunt de biblioteques vinculades a territoris on hi ha parcs naturals, i que va lligada a la “Guia de Rutes de llegendes i rondalles per la Xarxa de Parcs Naturals” editada per la Diputació de Barcelona dins la col·lecció de guies de rutes temàtiques per espais naturals.