Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya “A Mataró comptem tots” recompta 40 persones sense llar que dormen al ras

Escoltar

La campanya “A Mataró comptem tots” recompta 40 persones sense llar que dormen al ras

Mataró es va dividir en 20 zones per on van passar 160 voluntaris dividits en grupsLa campanya “A Mataró comptem tots”, que es va portar a terme durant la nit del 17 al 18 de maig, ha acabat amb el recompte de 40 persones que dormien al ras a diferents punts de la ciutat. La campanya ha comptat enguany amb la col·laboració de 160 voluntaris que per grups van recórrer tota la ciutat, dividida en 20 zones diferents. 
Els voluntaris, que van rebre una formació prèvia a la seu de Creu Roja Mataró, disposaven d’un cap de grup i d’unes fitxes d’observació que havien d’omplir amb les dades que observaven i també unes fitxes d’entrevista per omplir en els casos de les persones sense llar volguessin parlar amb els voluntaris.
El recompte va finalitzar ahir 18 de maig amb la revisió de les àrees més allunyades de la trama urbana i amb la visita al menjador social de la Fundació Sant Joaquim.
L’objectiu d’aquesta campanya, que es fa a diverses ciutats de Catalunya, és conèixer el volum i la realitat de la població en situació d’exclusió social severa, sense allotjament per tal de millorar la intervenció i ajustar els recursos i serveis de la ciutat adreçats a aquest col•lectiu. Aquesta iniciativa també vol aconseguir sensibilitzar a la ciutadania per tal de fer de Mataró una ciutat més inclusiva i cohesionada socialment.
La iniciativa “A Mataró comptem tots” l’organitza l’Ajuntament, juntament amb Creu Roja, Filles de la Caritat / Fundació Sant Joaquim i la Fundació Hospital, i compta amb la col·laboració de la Fundació Arrels, Càritas, Punt del Voluntariat i altres serveis de l’Ajuntament en el marc de la Taula de promoció social.


Recompte 2010

La darrera vegada que es va fer aquesta acció a Mataró va ser l’any 2010 quan es van localitzar 43 persones sense llar. Aquesta xifra va augmentar posteriorment fins a 50 persones amb la incorporació d’altres observacions realitzades per diferents serveis tècnics de l’Ajuntament i les mateixes entitats organitzadores i col·laboradores.