Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya de poda inclou actuar en més de 2.800 arbres fins al maig

Escoltar

La campanya de poda inclou actuar en més de 2.800 arbres fins al maig

La campanya comença aquesta setmana per la ronda dels Països Catalans

El Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament ha començat aquesta setmana els treballs de poda de l’arbrat viari previstos per a la campanya 2017-2018. Fins al mes de maig està previst podar 2.815 arbres, aproximadament el 12% dels exemplars situats a la via pública (uns 24.000) exemplars en total).



Està previst actuar en més d’un centenar de punts de la ciutat, on s’ha detectat un major nombre d’incidències i es considera que la poda és més necessària, majoritàriament en arbres situats als carrers de la ciutat. Els treballs intenten solucionar problemes per la proximitat de les branques a les façanes d’habitatges; incidències amb la fructificació; afectació a la senyalització vertical, als semàfors o als serveis (línies elèctriques i de telefonia); interferència amb l’enllumenat públic, i també reduir problemes fitosanitaris provocats per malalties de l’arbrat o insectes o afectacions a la salut de les persones, com les al•lèrgies.



La poda es fa de manera diferent a cada arbre segons es tracti de poda de formació, que potencia l’estructura natural de l’arbre i la seva adaptació a l’indret on està plantat; poda de neteja, per eliminar branques seques o malformades o brots que malmeten la configuració estructural de l’arbre; o poda de brocada, que elimina un percentatge elevat de brancam per reconduir greus defectes de formació. La poda afecta principalment a les següents espècies: plàtans, moreres, tipuanes, bellaombres i oms de Sibèria.



Les restes de poda es recullen, trituren i emmagatzemen per aprofitar-les com a mulch per millorar parterres i zones verdes. Aquest any la campanya de poda la realitzarà l’empresa Talio, SA, adjudicataria dels treballs per un import de 106.313,01€. Enguany el personal propi de la Secció de Jardineria del Servei d’Espais Públics realitzarà la poda dels arbres de les escoles i actuarà puntualment en l’arbrat d’alguna zona verda.




La campanya de poda comença per la ronda dels Països Catalans i s’actuarà en un centenar de carrers i espais públics. Entre altres vials, els treballs es faran a la ronda de Frederic Mistral, a la ronda de Jaume Ferran, al carrer d’Esteve Albert, al carrer de Galícia, al passeig de Ramon Berenguer III, al Camí del Mig, a La Rambla o al passatge de Marina de Llevant. Els llocs on s’actua se senyalitzen 48 hores abans indicant el dia i horari de la poda.