Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diada castellera de Les Santes vol fer història amb castells de gamma extra

Escoltar

La Diada castellera de Les Santes vol fer història amb castells de gamma extra

El 23 de juliol actuaran Capgrossos de Mataró, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca



El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i els caps de colla dels Capgrossos de Mataró, Cugat Comas; dels Minyons de Terrassa, Nani Matas i dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, han presentat avui, 11 de juliol, en roda de premsa la Diada castellera de Les Santes del 23 de juliol. Una vegada més, tres grans colles dels país ompliran la plaça Santa Anna d’emocions i de castells de gamma extra. 




La Diada Castellera de Les Santes s'ha consolidat com la més important del mes de juliol, gràcies al bon paper de la colla local i a l'aposta per dues colles de primer nivell, consolidades en els castells de 10, com són els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa. Totes dues fa tres anys que porten castells de gamma extra a la diada de la Festa Major mataronina, fet que l’ha convertit en la més destacada de tot el mes de juliol al món casteller.



Tant els Castellers de Vilafranca, que són habituals a Les Santes des dels anys 90 com els Minyons de Terrassa són les colles que millors castells han fet a Mataró i les úniques colles que hi han descarregat castells de gamma extra. Els Capgrossos hi van carregar la torre de 9 amb folre i manilles l’any 2011.




Intencions de gamma extra




La diada de Les Santes és l'actuació més important del calendari pels Capgrossos de Mataró, que s'involucren al màxim amb Les Santes i programen assajos específics oberts a tota la ciutadania els dies abans, com el de divendres 21 de juliol a la mateixa plaça de Santa Anna. La intenció dels blaus és la de portar a plaça castells de 9 i de gamma extra i demanen la màxima presència de castellers i aficionats per afegir-se a la pinya, tant als assajos com al dia de l’actuació.




Precedents




Els darrers anys els mataronins han pogut gaudir de jornades castelleres històriques amb construccions mai aixecades a Catalunya com és el cas de l’any 2013 quan els Verds van descarregar per primera vegada un 9 de 8 amb un sol enxaneta. Els darrers anys s’han vist un bon grapat de castells de gamma extra com la torre de 9 amb folre i manilles en cinc ocasions, un 3d9fa i dos pilars de 8 amb folre i manilles, entre d’altres grans construccions.






Retransmissió televisiva




Mataró Ràdio i m1tv retransmetran en directe la jornada castellera gràcies a la col•laboració amb La Xarxa de Televisions Locals. Els espectadors ho podran veure través del canal de la TDT i en streaming per internet a través de www.m1tv.cat i www.lessantes.cat. TV3 farà un seguiment especial de la diada en diferit a través de diferents programes.