Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Direcció de Cultura convoca la primera edició dels guardons “Cultura Mataró”

Escoltar

La Direcció de Cultura convoca la primera edició dels guardons “Cultura Mataró”

Els guardons es lliuraran durant la “Nit de la Cultura” el 29 de setembre



La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró convoca la primera edició dels guardons “Cultura Mataró", que neixen amb la voluntat de ser el més alt reconeixement que dóna la ciutat als seus creadors i agents culturals. El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, ha presentat avui en roda de premsa aquest projecte, que és una de les prioritats fixades per aquest mandat. Des d’avui 24 d’abril i fins al 2 de juny es poden presentar les candidatures de les persones, col·lectius, empreses i projectes mataronins, o amb vinculació a la ciutat i a la comarca, de més rellevància de l’any 2016, mereixedors d’un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura i a la seva projecció.




La convocatoria sorgeix amb el propòsit de guardonar la creació, la recerca i la producció de qualitat, i de fomentar la cultura i les arts com a parts constitutives de la seva personalitat i identitat. Les bases han estat definides a través del treball participatiu amb una comissió sorgida del Consell de Cultura i amb representants de diferents entitats culturals de la ciutat.




De caràcter interdisciplinari, les categories dels "Cultura Mataró" engloben l’activitat desenvolupada en tots i cada un dels àmbits de la cultura i de la creació artística, com són les arts visuals i plàstiques, el disseny, les arts escèniques, la música, la literatura, el patrimoni i la cultura popular, entre d’altres. Els guardons s’estructuren en sis categories:




1. Innovació i emprenedoria



2. Projecció de la ciutat



3. Compromís i cohesió social



4. Recerca i difusió



5. Trajectòria i personalitat mataronina



6. Premi del jurat






Com presentar la candidatura? 




Poden presentar candidatures entitats, col·lectius i persones a títol individual. Per proposar una candidatura cal emplenar el formulari de sol·licitud i acompanyar-lo d’una motivació raonada. La documentació es pot presentar al registre de les oficines de la Direcció de Cultura i a les oficines d’atenció ciutadana, o bé per via telemàtica a l’adreça de correu electrònic cultura@ajmataro.cat.




El termini de presentació és fins al 2 de juny de 2017.






El jurat




El jurat, format per persones de prestigi i competència reconeguda en els diferents àmbits de la cultura, serà qui resoldrà el procediment de concessió dels guardons. El jurat que deliberarà els mereixedors dels guardons "Cultura Mataró" estarà format per Cèlia del Diego, directora del Centre d’Art la Panera; Marga Viza, directora de l’Àrea de Cultura de La Pedrera; Lluís Puig, director general de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya; Lluís Gendrau, director de la revista Enderrock

Joan Pera, actor, i Manuel Cuyàs, periodista i escriptor, que en serà el president-portaveu.




Veredicte i lliurament dels guardons




La resolució del veredicte del jurat es donarà a conèixer durant la celebració de la “Nit de la Cultura”, acte que homenatjarà als guardonats i, en extensió, tots aquells agents dedicats a enriquir amb la seva tasca el panorama cultural i artístic mataroní en sentit ampli.




En aquesta celebració, que es farà el 29 de setembre a la Nau Gaudí, s’efectuarà el lliurament dels reconeixements, els quals, exempts de dotació econòmica, consisteixen en un element identificatiu dels guardons “Cultura Mataró”.