Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de Tardor i la 33 Exposició de Bolets del Maresme ompliran la plaça de l’Ajuntament d’activitats i productes de temporada

Escoltar

La Fira de Tardor i la 33 Exposició de Bolets del Maresme ompliran la plaça de l’Ajuntament d’activitats i productes de temporada

La Fira de Tardor se celebra el 4 i 5 de novembre i l’Exposició de Bolets es pot visitar del 4 al 10 de novembre



El proper cap de setmana, el 4 i 5 de novembre, la plaça de l’Ajuntament acollirà la Fira de Tardor i la 33 Exposició de Bolets del Maresme. Les dues activitats giren al voltant dels productes de temporada. 




Fira de Tardor




La Fira Tardor està formada per artesans i firaires que oferiran bolets, formatges, mel, embotits, coques, xocolates, castanyes, sabons naturals, titelles, bijuteria, cuir i minerals, entre d’altres productes, als ciutadans i visitants. A més de les parades, que estaran obertes de 10 h a 21 h, s’han programat activitats complementàries dirigides al públic familiar com tallers gastronòmics, creatius, globoflèxia, arbre dels desitjos, espai de vermutada, i una cercavila amb “The ZeBRASS marching band”.

La Fira-mercat de Tardor 2017 està organitzada per Esdeveniments 7 vetes amb la col•laboració de l’Ajuntament de Mataró.




33 Exposició de Bolets



La 33 Exposició de Bolets del Maresme se celebrarà a la plaça de l’Ajuntament de Mataró del 4 al 10 de novembre. L’exposició pretén ser una mostra representativa de la diversitat de bolets del Maresme a inicis de novembre. Si les condicions meteorològiques d’aquesta tardor són favorables pels bolets, la mostra pot arribar a aplegar més de 100 espècies diferents de bolets. Els col•laboradors i voluntaris els colliran per diferents ambients de la comarca a la sortida del mateix dissabte dia 4 de novembre al matí.

L’exposició s’acompanya de diversos panells informatius sobre les principals característiques d’aquests singulars organismes i el paper que juguen al medi natural, per aprendre a respectar-los, amb un programa específic per a famílies i escolars.





La mostra podrà visitar-se dissabte i diumenge de 10 h a 21 h; de dilluns a dijous de 9h a 14 h i de 15h a 19 h; i divendres de 9h a 14 h.

Dins del marc d’aquesta exposició, es duran a terme altres activitats com la tradicional sortida a buscar bolets, del dia 4 de novembre al matí, que formaran part després de l’exposició.




De dilluns a divendres, diversos grups escolars faran visites guiades a l’exposició i també realitzaran tallers sobre el tema. Els tallers es faran a Can Serra. Museu de Mataró, del 6 al 10 de novembre, i a Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural, del 20 al 24 de novembre.




Relacionat amb l’exposició, s’organitzaran dos tallers familiars: el diumenge 5 de novembre, a Can Serra. Museu de Mataró, taller “Impresionats per la Natura” on es practicaran diverses tècniques d’impressió amb elements de la natura i, el diumenge 27 de novembre, a les 12 h, a Can Boet, tindrà lloc “Esclats de vida a la tardor: els bolets?” per conèixer el paper vital dels bolets dins els boscos del Maresme.




Totes les activitats, organitzades per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i la delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN) són gratuïtes, excepte els tallers per a les escoles.