Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme aprova un pressupost de 18,5 milions d'euros per al 2018

Escoltar

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme aprova un pressupost de 18,5 milions d'euros per al 2018

Durant el proper exercici es destinarà 1 milió d’euros a beques i ajutsEl patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme va aprovar ahir dimecres, en la darrera sessió de l’any, un pressupost de 18,5 milions d’euros per a l’any 2018 (el 2017 va ser de 17,1 milions). El pressupost aposta un cop més per pujades moderades dels preus de les taxes universitàries –s’apujaran un 1,5 %, d’acord amb les previsions d’inflació-. 

 


El pressupost preveu inversions en el marc del nou Pla Estratègic 2022 de la institució, que s’estructura en quatre grans àmbits. El 2016, amb la inauguració del nou edifici TCM6, es va fer la primera ampliació fora dels límits de l’edifici inaugurat el 2010. El 2017 es completa la inversió en aquest edifici (fins a un total de 2,5 milions d’euros), i s’hi habiliten espais per a acollir empreses, ja que els espais per a empreses actuals estan al 100 % d’ocupació.

 


En la línia de reforçar l’estructura organitzativa de la Fundació, es preveu la contractació de 8 nous professors permanents que s’afegiran als 71 actuals, i 4 treballadors del personal d’administració i serveis (fins a un total de 81). La plantilla es completa amb una nòmina de més de 100 professors associats que provenen del món professional.

 


El pressupost del 2018 contempla així mateix beques, ajudes i bonificacions de la matrícula per un total d’1 milió d’euros, un 7% més que l’any passat. Aquests diners es dediquen fonamentalment a la matrícula de graus.

 


Quant a la xifra d’estudiants matriculats, la previsió és consolidar el fort creixement dels darrers anys, amb un total de 3.338 estudiants de grau, als qual cal afegir aproximadament 200 estudiants de postgrau i màster (alguns del quals comencen aquest gener, i tenen la matrícula oberta).

 
Aportacions municipals per al préstec immobiliari

Pel que fa a les aportacions de l’Ajuntament, està previst que es concentrin un any més en la devolució dels préstecs contrets per sufragar la construcció de la seu del TecnoCampus, inaugurat el 2010. Concretament, aquesta aportació serà de gairebé dos milions d’euros, similar a la del 2017. El pressupost de l’Ajuntament per al 2018 està previst que es porti a aprovació inicial aquest divendres 22 de desembre en el transcurs d’un ple extraordinari.