Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La guanyadora del Masterchef Junior, Paula Alòs, es converteix en la imatge del "Collits a casa" 2017

Escoltar

La guanyadora del Masterchef Junior, Paula Alòs, es converteix en la imatge del "Collits a casa" 2017

La marca organitza visites guiades a pagès i demostracions de cuina

La marca “Collits a casa” identifica els pagesos de la comarca del Maresme que venen els seus productes en els mercats de Mataró. Aquesta marca es va constituir l'any 2011 i actualment acull 35 productors. Té com a objectiu donar a conèixer els productes de proximitat del Maresme i, sobretot, promocionar els mercats de Mataró (Cerdanyola, Cirera Molins, l'Escorxador, plaça Gran i plaça de Cuba) com a referents comarcals en qualitat i producte fresc de proximitat. Els productors que s’han adherit a aquesta marca s’identifiquen amb el distintiu “Collits a casa”.

 


Amb la finalitat de donar a conèixer als ciutadans que poden adquirir les fruites, verdures i llegums de temporada conreades al costat de casa, s’organitzen activitats com les visites a pagès i les demostracions de cuina.

 


Visites guiades a pagès i demostracions de cuina

Per tal d’apropar aquestes explotacions agràries al consumidor, “Collits a casa” organitza “visites guiades a pagès”, durant les quals el públic consumidor pot esdevenir pagès durant un parell d’hores i conèixer per veu dels mateixos productors quines són les fruites i verdures de temporada, les seves qualitats i les diferents formes de conreu. També es fa una petita degustació de producte de temporada. La propera visita guiada serà aquest diumenge 23 de juliol a les 10 h a Can Portell Vell. Per participar-hi cal inscripció prèvia (937 582 458).

 


Els mateixos pagesos cedeixen els seus productes per a les demostracions de cuina que es fan a l’Espai e-Àgora del mercat de la plaça de Cuba, en què els restauradors preparen receptes en directe amb els productes de proximitat. La primera “demo” serà de cuina de Festa Major amb el Restaurant el Nou-Cents i tindrà lloc aquest proper dissabte 22 de juliol a les 11 h. Per participar-hi cal inscripció prèvia (937 582 458).

 


La guanyadora del concurs “Masterchef Junior” de TVE, la mataronina Paula Alòs, serà l’encarregada d’oferir la segona “demo”. La jove mataronina, protagonista i prescriptora del “Collits a casa” d’enguany, oferirà un taller de cuina júnior en què es posaran en valor els productes de proximitat. La sessió tindrà lloc el dissabte 23 de setembre a les 11 h i per participar-hi cal inscripció prèvia (937 582 458).


Sis anys de “Collits a casa”

En cada edició del “Collits a casa” s’ha volgut incidir en diferents aspectes. Així doncs, la 1a edició es va basar amb la identificació dels productors de Mataró, el seu entorn i definició de la marca; la 2a va posar en relleu quatre aliments que es conreen a Mataró i entorn; la 3a va voler potenciar el producte de proximitat posat a taula; la 4a va destacar l’estacionalitat d’aquests productes i la 5a edició es va basar en potenciar els productes “Collits a casa” amb un concurs fotogràfic.