Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus aprova una resolució de suport al Govern i al Parlament de Catalunya elegits el 27-S

Escoltar

La Junta de Portaveus aprova una resolució de suport al Govern i al Parlament de Catalunya elegits el 27-S

La Junta de Portaveus, celebrada ahir 13 de novembre, va aprovar una declaració institucional presentada per ERC-MES amb el suport dels grups municipals de CiU, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA per reconèixer el Govern i el Parlament de Catalunya sorgits de les urnes en les eleccions del 27 de setembre de 2015 com a únics representants legítims. La moció es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC-MES, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA; l’abstenció del PSC i el vot en contra de C’s, PP i PxC.

 


El text íntegre aprovat és el següent:

 


“El dia 30 d’octubre, el fiscal general de l’Estat va presentar davant l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem querelles per sedició, rebel•lió i malversació de fons públics contra el Govern de la Generalitat de Catalunya i contra la Mesa del Parlament de Catalunya, per haver dut a terme l’aplicació dels resultats de l’1-O.

Ahir, dia 2 de novembre, l’Audiència Nacional va decretar presó per a vuit membres del legítim Govern de la Generalitat de Catalunya (el Vicepresident Oriol Junqueras i els Consellers Romeva, Turull, Rull, Bassa, Forn, Mundó i Borràs) i va demanar la detenció de la resta.

Així mateix, el Tribunal Suprem ha decidit sotmetre a vigilància policial la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la major part dels membres de la mesa fins a la seva declaració prevista per al proper 9 de novembre.

 


Tots ells, membres d’un Govern i un Parlament sorgits de les urnes el 27 de setembre del 2015, en unes eleccions que van registrar la participació electoral més elevada de la historia.

Aquests actes se sumen a una campanya d’ús arbitrari de la justícia espanyola amb fins polítics, com ja s’havia vist en els casos dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, o contra els condemnats per haver organitzat la consulta del 9-N.

 


L’existència de presos polítics no té cabuda dins l’actual Unió Europea, atempta contra els drets recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948, i també contra el Conveni Europeu per la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals adoptat pel Consell d’Europa l’any 1950 i ratificat per l’Estat espanyol.

 


En aquests moments difícils, quan l’estat espanyol ha incrementat l’espiral de repressió policial i política iniciada al setembre amb les detencions de funcionaris del govern i que va assolir el grau màxim de violència amb les 1.066 persones ferides el dia 1 d’octubre a Catalunya, es produeix l’empresonament arbitrari del VP Oriol Junqueras i els Consellers Romeva, Turull, Rull, Bassa, Forn, Mundó i Borràs.

 


El disseny de l’article 155 i l’aprovació de la seva aplicació (entre PP, PSOE i C’s) no és una qüestió simbòlica sinó que està tenint un impacte directe en la vida dels ciutadans, bloquejant de facto molts serveis públics, socials, d’investigació..

 


És per això, després que s’hagi començat a desplegar l’article 155, que cal reconèixer com a Govern i Parlament legítims de Catalunya els que van sortir de les urnes el dia 27 de setembre de 2015.

 


Donat que el compromís de Mataró amb la llibertat, la pau, el diàleg i amb Catalunya i la defensa de les seves institucions ha estat sempre inqüestionable, els Grups Municipals d’ERC-MES, CiU, VOLEM, CUP I ICV-EUiA, proposen l’adopció dels següents acords:

 


PRIMER- L’Ajuntament de Mataró expressa el seu ple suport al Govern de la Generalitat de Catalunya, encapçalat pel Molt Honorable Sr. Carles Puigdemont, President de la Generalitat i al Parlament de Catalunya, sorgits de les urnes el 27-S com els únics representants legítims del poble de Catalunya.

 


SEGON- L’Ajuntament de Mataró rebutja l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigeix l’excarceració immediata de tots els presos polítics (Sánchez, Cuixart, Romeva, Turull, Rull, Bassa, Forn, Mundó, Borràs i Junqueras) que ho són malgrat haver actuat sempre pacíficament i democràtica, d’acord amb el mandat sorgit de les urnes.

 


TERCER- L’Ajuntament de Mataró expressa també el ple suport a la Mesa del Parlament de Catalunya, que igual que els parlamentaris, s’han vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació indigna de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

 


QUART- L’Ajuntament de Mataró exigeix la fi de la judicialització de la política catalana i condemna l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis, tot pervertint la separació de poders que qualsevol estat de dret digne ha de garantir.

 


CINQUÈ- L’Ajuntament de Mataró insta la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política.

 


SISÈ- L’Ajuntament de Mataró exigeix l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

 


SETÈ- Informar d’aquest acord a tots els grups parlamentaris dels parlaments català, espanyol i europeu i als seus respectius presidents.”