Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus reclama aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya

Escoltar

La Junta de Portaveus reclama aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya

La Junta de Portaveus, celebrada ahir 23 d’octubre, va aprovar una declaració institucional presentada pels grups municipals de CiU i ERC-MES per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. La moció va ser aprovada amb els vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC-MÉS, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA. El PSC, C’s, PP i PxC van votar en contra. 

 


El text íntegre aprovat és el següent:

 


“L’acord entre el Partit Popular, el Partit Socialista Obrer Espanyol i Ciudadanos per a la suspensió de l’autonomia de Catalunya, evidencia que davant d’un problema polític la resposta de l’Estat espanyol es basa en la repressió i en la retallada de drets. Trenta-vuit anys després de recuperar l’autonomia catalana amb l’aprovació de l’Estatut, després de les llargues dècades de dictadura franquista, són ara tres partits polítics en el marc democràtic els qui volen tornar a sotmetre Catalunya a aquella situació d’anul·lació política.

 


L’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola liquida, de facto, l’autonomia catalana a través d’un fort atac als drets dels catalans i les catalanes per la incapacitat de diàleg de l’Estat espanyol i que s’ha concretat en la seva resposta repressiva a través de la vulneració de drets fonamentals, la censura d’internet i de mitjans de comunicació, la violació del secret postal, les detencions de càrrecs públics, querelles i processos judicials contra el govern, la mesa del parlament i més de 700 alcaldes i alcaldesses, la brutal violència policial exercida contra població pacífica l’1 d’octubre, l’empresonament dels líders de la societat civil, el gran desplegament de forces policials que encara es manté a Catalunya i la intervenció i congelació dels comptes de la Generalitat de Catalunya.

 


El Govern espanyol i els partits polítics que li donen suport continuen optant per la via de la repressió i la vulneració de drets enlloc d’escoltar el clam del poble i les institucions de Catalunya que en les eleccions del passat 27 de setembre de 2015 van concedir la majoria absoluta del Parlament a les forces independentistes i que el passat 1 d’octubre, en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya, van ser novament refermat el mandat democràtic per a la independència de Catalunya.

 


Per tots aquests motius, l’Ajuntament de Mataró ACORDA:

 


PRIMER.- Donem tot el nostre suport al Parlament en totes les diligències que dugui a terme i que vagin encaminades a la defensa dels nostres drets i llibertats.

 


SEGON.- Condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.
TERCER.- Instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.
QUART.- Comunicar aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.”