Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Llàntia tindrà un nou Casal Municipal de la Gent Gran al carrer de La Boixa

Escoltar

La Llàntia tindrà un nou Casal Municipal de la Gent Gran al carrer de La Boixa

L’Ajuntament aprova el projecte que ampliarà l’espai destinat a la gent gran del barri i adequarà tres locals d’equipament més

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Mataró va aprovar dilluns 22 de maig el projecte executiu del nou Casal Municipal de la Gent Gran de La Llàntia, que s’habilitarà en un dels locals d’equipament del carrer de La Boixa, sota la Pista Poliesportiva Municipal de La Llàntia.

 


En concret, s’adequarà com a casal de la gent gran el local número 3, amb l’objectiu que allotgi l’activitat principal i que el local situat al número 69 del carrer Nou de la Mercè –on hi ha l’actual casal– passi a fer les funcions d’annex. Les dimensions de l’actual equipament no permeten diversificar les activitats ni un aforament superior a 90 persones, la qual cosa suposa moltes limitacions a l’hora de programar activitats col·lectives.
El nou emplaçament, que té una superfície útil de 241 m², tindrà un espai per a la tècnica informadora (8,96 m²); una sala gran polivalent (87,05 m²); un despatx (14,57 m²); una sala de formació i tallers (28,35 m²); una sala d’informàtica (24,00 m²); un magatzem (9,87 m²) i serveis sanitaris. Per aprofitar la llum natural, s’instal•larà un vidre transparent per sobre de les portes als tancaments de les diferents sales.
La Secció d’Igualtat, Joventut i Gent Gran del Servei d’Igualtat i Ciutadania, ha redactat un Pla d’usos per al nou Casal Municipal de Gent Gran de La Llàntia que també preveu seguir utilitzant l’antic casal del carrer Nou de la Mercè, on s’habilitaria un espai de biblioteca-sala de lectura i una sala polivalent per a activitats formatives que requereixin més concentració. Aquests treballs no estan inclosos al projecte que ara s’ha aprovat.


Adequació dels locals 1,2 i 4
El projecte sí preveu executar, juntament amb les obres del futur Casal de la Gent Gran, l’adequació dels altres tres locals d’equipament del carrer de La Boixa. Els locals 1,2 i 4 estan actualment cedits a la Peña Bética, la Casa Cultural Sabor Andaluz i la Hermandad La Armonía. S’hi actuarà als tres per solucionar algunes deficiències normatives.
En concret, s’incrementarà el nombre de lavabos, es crearan noves sortides d’emergència; es modificaran distribucions per habilitar zones d’emmagatzematge de residus i es legalitzaran les instal·lacions elèctriques.
El projecte del nou Casal de la Gent Gran de La Llàntia i de millora dels altres tres locals d’equipament del carrer de La Boixa té un pressupost de 347.479,21 € (IVA inclòs), i un termini d’execució de 6 mesos. L’actuació forma part del Pla d’inversions 2017. Abans que comencin les obres, el projecte ha de superar el període d’informació pública, s’ha de licitar i adjudicar a una empresa constructora.