Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nit de la Solidaritat celebra el vintè aniversari amb prop d’una quinzena d’actes

Escoltar

La Nit de la Solidaritat celebra el vintè aniversari amb prop d’una quinzena d’actes

L’activista dels Drets Humans, Meir Margalit, serà el convidat a la Nit de Solidaritat del 16 de junyLa regidora de Benestar Social, Convivència i Política Social d’Habitatge, Isabel Martínez, ha presentat avui 29 de maig el programa d’actes de la Nit de la Solidaritat que enguany celebra el vintè aniversari. L’acte central del programa serà la conferència “Els Drets Humans en l’era postmoderna: la pau a Israel-Palestina” a càrrec de Meir Margalit, activista dels Drets Humans i director acadèmic de l’Institut Universitari Oro, que es farà el 16 de juny a la Sala d’Actes del Casal l’Aliança. 
Durant el mes de juny, al voltant del 16 de juny quan se celebra la Nit de la Solidaritat, s’han programat 13 activitats de diferent naturalesa però tots enfocats a divulgar i fer conscienciació al voltant de la solidaritat i altres valors vinculats com la justícia, la cooperació, la pau, el compromís i la convivència. La Nit de la Solidaritat forma part del Juny Associatiu 2017 que són un conjunt d’activitats programades amb l’objectiu de donar valor a la tasca de les associacions i els col·lectius que treballen desinteressadament en la millora de la societat.


Meir Margalit
Meir Margalit (Buenos Aires, 1952) va néixer en una família marcada per la persecussió jueva a l’Europa Oriental, el seu pare va sobreviure a l'Holocaust i la seva mare va emigrar abans que comences la 2a Guerra Mundial.
Als 19 anys va emigrar a Israel on va formar part de l’exèrcit i va participar en la construcció de l’assentament de Netzarim a Gaza. Va ser ferit a la guerra del Yom Kippur l’any 1973. Durant la seva recuperació va reflexionar sobre el seu passat polític i els seus valors ètics. La seva vida va donar un tomb substancial.
Va estudiar Història Contemporània a la Universitat de Jerusalem i la seva tesi va ser “Palestina sota el mandat britànic (1917-1948)”. Ha estat professor universitari, com a acadèmic ha centrat el seu estudi en la situació jurídica i l’evolució urbanística de Jerusalem. Meir Margalit és col·laborador del projecte internacional “Ciudades en conflicto” que coordina la Universitat de Cambridge. Forma part dels consells editorials de les revistes “Palestine-Israel Journal” i de l’espanyola “Sin permiso”.
La seva faceta més destacada ha estat la d’activista social i polític. Defensor dels drets nacionals del poble palestí, ha estat cofundador i coordinador del Comitè Israelià contra les Demolicions de Cases Palestines (ICAHD) i del Centre d’Iniciatives per la Pau participant personalment en diverses mobilitzacions per impedir la demolició de cases palestines.
La Nit de la Solidaritat se celebrarà el 16 de juny, a les 20 h, a la Sala d’Actes del Casal l’Aliança i és obert a tothom. A banda de la conferència de Meir Margalit, també es passarà el documental “Dones construint la pau a Israel-Palestina” i es podrà col·laborar en la campanya de Creu Roja “Aliments per a la Solidaritat” aportant oli, tomàquet fregit i cacau en pols.