Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nòria de 53 metres és el principal reclam d'una de les fires d’atraccions més grans de Catalunya

Escoltar

La nòria de 53 metres és el principal reclam d'una de les fires d’atraccions més grans de Catalunya

La Fira de 9.000 m² estarà instal·lada del 2 al 12 de juny al Nou Parc CentralEl Parc Central acull a partir d’aquest divendres 2 de juny una nova edició de la Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera, que ocupen una superfície de 9.000 m². Es tracta d’una de les cinc fires més grans de Catalunya.


 133 atraccions

 

La Fira d’Atraccions, que enguany s’allarga fins al dilluns 12 de juny, ocupa l’espai firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, indrets situats tots dins el nou Parc Central. Hi ha 133 atraccions i casetes de fira que, com altres anys, estaran distribuïdes segons la tipologia d’usuaris als quals s’adrecen (infants o adults).

 

Per segon any la fira comptarà amb la “Nòria Monumental”, una atracció amb una alçada de gairebé 53 m.

 

La fira estarà oberta divendres i vigílies festius fins a les 3 h, dilluns 5 de juny fins a les 24 h i la resta de dies fins a les 23 h.

 

 

Promocions especials

 

En el marc del conveni de col·laboració que signen anualment la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions i tal i com s’ha anat impulsant des de fa cinc anys s’organitzarà un dia amb promocions especials. Aquesta promoció especial, que es realitzarà el dimecres 7 de juny, consistirà en el descompte del 50% del preu del viatge de les atraccions i un 20 % del preu de les casetes de venda i les tómboles.

 

El darrer dia de la fira, dilluns 12 de juny el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província realitzarà també promocions especials.

 

 

 

La cara més social de la Fira

 

El dimecres 7 de juny, de 10.30 a 12.30 h, també es celebrarà una jornada especial de la fira adreçada als nens/es i joves amb discapacitats físiques, sensorials i psíquiques de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats especials. Els centres participants són l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació El Maresme.

 

 

Fireta de Primavera

 

La Fireta de Primavera, que queda ubicada al passeig de la Ciutadania del parc, aplega         una quarentena d’expositors,  amb una àmplia i variada oferta d’artesania i articles de regal. La fireta estarà oberta al públic fins el diumenge 11 de juny.

 

 

Zona de bars i actuacions musicals

 

Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central fins el dia11 de juny. Hi haurà 9 bars i restaurants, que obriran els divendres i vigílies de festius fins a les 3 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h.

 

Les actuacions musicals previstes són:

 

Dissabte 3 de juny a les 20 h Xavier Oró, Miquel Oró, Kiko Ujaque i Enric Serras Quartet

Dimecres 7 de juny a les 21 h Havaneres amb Barca de Mitjana

Dijous 8 de juny a les 20 h The Ohio Big Band

Divendres 9 de juny a les 21 h Actuació de l’Escola de Música del Liceu de Mataró

 

 

Mercat Local de les cooperatives escolars de Mataró

 

Els alumnes de les escoles Àngela Bransuela, Peramàs, La Llàntia, Camí del Mig i Valldemia donaran a conèixer els seus projectes al Mercat Local de les cooperatives escolars de Mataró. A través d’aquesta iniciativa es podran conèixer les 13 cooperatives escolars que participen al Projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CUEME) de la Diputació de Barcelona, dins del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Mataró, i comprar els productes artesans elaborats pels mateixos alumnes. Durant el curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la seva localitat.

 

El Mercat Local de les cooperatives escolars serà divendres 9 de juny de 17 a 20 h al Passeig de Mossèn Josep de Plandolit, sobre l’espai firal.

 

 

Mobilitat, afectacions al trànsit i protecció civil

 

Els aparcaments públics de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta allargaran els seus horaris per adaptar-se a l’horari de la fira.

 

Els dies en què es preveu més afluència de públic, els festius i vigílies de festiu, quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer, sense afectar la sortida de vehicles de l’aparcament.

 

Les fires disposen d’un punt d’assistència sanitària ubicat a l’edifici de les oficines de fires.