Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova temporada d’arts escèniques combina grans clàssics amb obres contemporànies al Teatre Monumental

Escoltar

La nova temporada d’arts escèniques combina grans clàssics amb obres contemporànies al Teatre Monumental

Es tornen a oferir sessions dobles a tres espectacles per assegurar una oferta més àmplia de localitats



La programació de la Temporada Estable de Teatre arriba amb un conjunt d’espectacles d’alt nivell que es donaran cita al Teatre Monumental. La Direcció de Cultura elabora la programació amb l’objectiu d’apropar dramatúrgies brillants a la ciutat de Mataró perquè el públic pugui gaudir-ne. Directors reconeguts, un repartiment exemplar i textos de gran qualitat artística conformen la cartellera d’aquesta temporada que comença el 20 de gener i s’allarga fins a l’1 de maig.





Aquesta nova temporada estable del Teatre Monumental seguirà oferint sessions dobles de tres dels sis espectacles programats per poder garantir una més àmplia oferta de localitats en les obres amb més èxit, donat que el Teatre compta ja amb més de 500 abonats.





La venta de nous abonaments i entrades, per a la temporada estable de gener a maig, es va obrir el 15 de desembre amb l’objectiu de convertir-se en el regal estrella dels mataronins i maresmencs pel pròxim Nadal. El preu dels abonaments és de 89,40 € a la platea i de 78 € a l’amfiteatre.





La temporada començarà el 20 de gener amb “E.V.A.”, de Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique amb T de Teatre. “E.V.A.” és l’Escala Visual Analògica del dolor. També és una comèdia dramàtica que conté quatre històries creuades d’excompanyes d’escola que ens faran reflexionar sobre el dolor, la seva poètica i les seves formes. Amb aquest espectacle el Teatre Monumental se suma a la celebració dels 25 anys de la companyia T de Teatre, conjuntament amb els altres deu ajuntaments que formen part de la Xarxa Transversal.





El segon espectacle és “Calígula” d’Albert Camus i direcció de Mario Gas, que es podrà veure en sessió doble el 3 de febrer. Pablo Derqui interpreta el seu protagonista que s’enfronta a l’absurd de l’existència (un dels temes clau en l’obra d’Albert Camus) després de la mort de la seva amant i germana, Drussil•la, i en un intent de demostrar la mortalitat i infelicitat dels éssers humans sotmet els seus súbdits a tota mena d’horrors i persecucions.





I d’una sessió doble a una altra, aquesta vegada amb “Bodas de sangre” de Federico García Lorca el 24 de març. Una de les obres teatrals més conegudes de l'autor granadí amb muntatge d’Oriol Broggi i un planter d'actors i actrius excepcionals, entre els quals Clara Segura i Nora Navas, donen vida a un muntatge on la música té, també, un protagonisme especial. I és que la interpreta, en directe, Joan Garriga, acordionista i cantant. La tragèdia és l'element fonamental d'aquesta història plena de simbolismes en la qual els costums i la tradició desfermen la tragèdia en la vida d'uns personatges guiats pels seus impulsos vitals.





El 7 d’abril arriba “La visita de la vella dama” de Friedrich Durrenmatt amb direcció de Jordi Palet i Puig. L’obra explica la història de Clara Zachanassian –Vicky Peña- que torna al seu poble natal, per tancar una ferida oberta fa molts anys: quan era jove es va quedar embarassada i el seu enamorat en va negar la paternitat. Això la va ensorrar en la misèria. Ha necessitat 45 anys per refer-se, ordir la trama de la venjança i recuperar el seu amor. Ara torna al seu poble per passar comptes.





El 21 d’abril, Lluís Homar es posarà a la pell de “Cyrano de Bergerac” en una adaptació del clàssic d'Edmond Rostand dirigida per Pau Miró, treballant de nou junts després de l'èxit del muntatge “Terra Baixa”. Cyrano és un home que lluita contra la seva pròpia debilitat. Si bé és capaç d’enfrontar-se a cent homes, no pot fer el mateix amb la seva fe-blesa.





La temporada es clourà l’1 de maig amb “Adossats”, un text de Ramon Madaula sobre les relacions familiars, dirigit per Jordi Casanovas amb Rosa Renom, Jordi Bosch, Ramon Madaula, Marieta Sánchez, Carles Canut i Guillem Balart. Una història de tres generacions de Jordis celebren plegats el dia de Sant Jordi. Però ho faran envoltats de roses plenes d'espines, de dracs que treuen foc, de cavallers que potser no són tan valents i de princeses que es reserven un fort caràcter.