Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Passada, la cercavila més llarga de la Festa Major de Les Santes

Escoltar

La Passada, la cercavila més llarga de la Festa Major de Les Santes

El programa País Km0 de la Xarxa emet en directe un programa dedicat a Mataró durant La Passada



La Passada, que començarà avui 27 de juliol a les 18 h des de l’Ajuntament, té el seu origen en l’antiga processó religiosa on es treien en cercavila les relíquies de Les Santes. Actualment La Passada aplega a totes les comparses institucionals i d’altres elements festius i culturals de la ciutat, juntament amb les autoritats municipals i acaba amb la Dormida.





En concret, hi participen les Diablesses i el Tabalers do Maresme, la Momeroteta, la Momerota i els seus grallers, el Dragalió, el Drac i els seus tabalers, els nans, els flabiolaires i la família Robafaves,l’Àliga i els Ministrils, l’Herald, les Trampes, els Macers, les autoritats del consistori i la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, la Colla Castellera Capgrossos i els Cavallets de Mataró.





El recorregut, que comença a l’Ajuntament, continua per La Riera, carrer d’Argentona, El Torrent, plaça de les Tereses, carrer de Montserrat, la Rambla, plaça de Santa Anna i tornada cap a La Riera. En el carrer El Torrent està previst que els Capgrossos de Mataró facin dos pilars. En arribar a l’Ajuntament tindran lloc els balls i les dormides de les figures així com la construcció d’un pilar i un castell.




El plató del programa País Km0 de la Xarxa de Televisions Locals se situarà el 27 de juliol, de 18h a 20h, a la plaça de Tereses per parlar sobre Mataró i les imatges de La Passada es podran veure a tot Catalunya.