Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La platja del Varador tindrà aquest estiu una plataforma recreativa flotant

Escoltar

La platja del Varador tindrà aquest estiu una plataforma recreativa flotant

L’Ajuntament adjudica les guinguetes a les platges del Callao i Sant Simó

L’Ajuntament ha resolt l’adjudicació de les guinguetes i altres serveis de temporada de les platges del Varador, del Callao i Sant Simó que sortien aquest any a concurs. Com a novetat, Mataró tornarà a tenir aquest estiu una plataforma recreativa flotant a la platja.

 


La plataforma flotant s’instal·larà a la platja del Varador. S’ha adjudicat a l’empresa Aunar Group 2009 SL, que ha ofert un cànon de 14.890 € per instal·lar-se (la concessió sortia a licitació per un preu mínim de 4.650,38 €). La plataforma es podrà instal·lar quan disposi de tots els permisos pertinents.

 


A la platja del Callao, s’han adjudicat dos quioscos de bar restaurant amb terrassa i un quiosc de gelats i begudes amb terrassa. A la platja de Sant Simó s’ha adjudicat un quiosc de bar restaurant amb terrassa.

 


Aquests serveis s’han adjudicat per dos anys amb la possibilitat d’una pròrroga de dos anys més, fet que fa més factible l’amortització de les inversions a realitzar per part dels adjudicataris. Per a les guinguetes, el concurs ha valorat els següents criteris: el cànon ofert (70 punts), el compromís de contractació d’una persona registrada al Servei d’Ocupació Municipal pertanyent a col·lectius d’especial protecció per a la seva inserció laboral (10 punts), l’estètica de la guingueta (fins a 10 punts) i l’oferta gastronòmica (fins a 10 punts).




Les primeres adjudicacions es van resoldre el passat abril, mentre la plataforma flotant i dues de les guinguetes s’han adjudicat definitivament al maig. Alguns dels serveis de temporada que sortien a licitació han quedat deserts, i per tant no es prestaran a les platges aquest estiu, com els punts de lloguer d’embarcacions i de vehicles sostenibles a la platja del Varador.




L’Ajuntament ja ha rebut el vistiplau del Servei de Costes de la Direcció General d’Ordenació de Territori i Urbanisme de la Generalitat perquè s’instal·lin els serveis de temporada adjudicats.




A banda de les concessions adjudicades aquest any per concurs, hi ha serveis de restauració que són vigents fins al 2020 i que anualment renoven la seva concessió. Es tracta d’una guingueta de bar a la platja de Ponent i, a la platja del Varador, dues guinguetes de restaurant i tres guinguetes de gelats. Totes elles ja han renovat la concessió per a aquesta temporada.