Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Mataró intensifica aquesta setmana els controls contra les distraccions durant la conducció

Escoltar

La Policia Local de Mataró intensifica aquesta setmana els controls contra les distraccions durant la conducció

La campanya, coordinada pel Servei Català de Trànsit, també se centrarà en el respecte als semàfors

La Policia Local de Mataró realitzarà aquesta setmana, entre el 23 i el 29 d’octubre, una campanya de controls intensius per prevenir les distraccions durant la conducció i el respecte als semàfors. La campanya es duu a terme a tot Catalunya coordinada pel Servei Català de Trànsit.

 


Els controls, amb caràcter sancionador i de conscienciació, se centraran en detectar les desatencions en la circulació, sobretot relacionades amb la manipulació del telèfon mòbil i l’ús per part del conductor de dispositius com ara pantalles amb accés a Internet, monitors de televisió, i reproductors de vídeo o DVD. Així mateix, es vigilarà el compliment de les obligacions de detenció en els semàfors.

 


La campanya registrarà les denúncies interposades contra els articles 18.1 (sobre la prohibició d’utilitzar pantalles visuals incompatibles amb l’atenció permanent a la conducció), 18.2 (sobre l’ús dels dispositius de telefonia mòbil) i 146 (sobre les obligacions indicades per un semàfor) del Reglament General de Circulació. Aquestes infraccions són de caràcter greu, suposen una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 3 punts del permís de conduir, 4 punts en el cas de les infraccions per no respectar els semàfors.

 


 


Més de 8.000 denúncies a l'any per no respectar els semàforsLes distraccions, la manca de respecte de la senyalització i l’excés de velocitat són les principals causes d’accidentalitat i atropellaments a Mataró, i, per tant, prioritats en les campanyes de vigilància i control que realitza la Policia Local.
Anualment, més de 8.000 conductors són denunciats per no respectar els semàfors vermells i més de 300 per utilitzar el telèfon mòbil mentre circulen.