Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local intensifica la pressió sobre les infraccions en la tinença de gossos a la via pública

Escoltar

La Policia Local intensifica la pressió sobre les infraccions en la tinença de gossos a la via pública

Durant la campanya específica de 2016 es van aixecar 236 actes de denúncia

La Policia Local de Mataró va posar l’any passat un total de 236 denúncies per diversos tipus d’infracció derivades de la tinença de gossos a la via pública en el marc de la campanya de vigilància i control d’aquest tipus de conductes incíviques.

 


Les infraccions en la tinença de gossos a la via pública són un dels principals motius de queixa ciutadana relacionats amb l’incivisme. Per aquest motiu, la Policia Local va desenvolupar durant el 2016 una campanya intensiva (amb agents tant d’uniforme com de paisà) per controlar aquests comportaments.

 


La campanya es va dur a terme amb una periodicitat d’una setmana al mes, als principals parcs i places (29) i carrers (18) de la ciutat. Les 236 denúncies fan referència a diferents tipus d’infracció:

119 per no tenir el gos censat,91 per no portar el gos lligat,17 denúncies per diferents infraccions en la tinença de gossos perillosos (perquè en aquest cas, una denúncia pot incloure diferents infraccions),7 per no recollir defecacions,2 per altres motius.


Increment de les denúncies
Durant el 2016 es va intensificar la pressió sobre aquest tipus de conductes incíviques, fet que ha comportat un increment notable de les denúncies registrades respecte a la campanya del 2015 (quan es van aixecar 83 actes de denúncia).
La campanya de vigilàncies mensuals ja es troba en marxa aquest any i continuarà durant tot el 2017. Al marge de la campanya específica, la Policia Local aixeca també actes de denúncia sobre infraccions en la tinença de gossos a la via pública dins de la seva activitat diària habitual.