Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La qualificació com equipament d’una finca municipal al carrer de l’Energia supera l’aprovació provisional del Ple

Escoltar

La qualificació com equipament d’una finca municipal al carrer de l’Energia supera l’aprovació provisional del Ple

Es tracta d’adequar urbanísticament els usos actuals de l’edifici, seu de Creu Roja i oratori de l’Associació Cultural Al-Ouahda

El Ple municipal va aprovar provisionalment dijous 16 la modificació puntual del Pla general d’ordenació de Mataró que qualificarà com equipament la finca municipal ubicada al número 11 del carrer de l’Energia, al polígon de Mata-Rocafonda.




El Pla general assigna actualment a la parcel·la usos industrials. L’objectiu de la modificació es adequar urbanísticament els usos dotacionals i de serveis que es duen a terme des de fa anys en aquesta finca municipal.



PUMSA va construir l’any 2000 un edifici que acull, en planta baixa i primera, les ambulàncies i oficines de Creu Roja, mitjançant un conveni de cessió d’ús a precari de l’espai per desenvolupar les activitats socials de l’entitat. La major part de la planta semisoterrada està arrendada des del 2002 a l’Associació Cultural musulmana Al-Ouahda, i es destina principalment a local de culte i altres activitats complementàries pròpies de l’entitat, com conferències, formació o centre d’estudis.




El canvi urbanístic es va aprovar inicialment el passat mes de maig, i durant el període d’informació pública no s’han rebut al•legacions. L’aprovació definitiva del document correspon ara a la Generalitat de Catalunya. Mentre es fa la tramitació, i per un termini màxim de dos anys, està en vigor la suspensió a la finca afectada de qualsevol tramitació de plans urbanístics derivats, projectes de gestió i urbanització i atorgament de llicències (excepte les previstes a la Llei d’Urbanisme).