Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La recepció oficial de les Julianes i les Sempronianes finalitza amb una visita a les relíquies de Les Santes

Escoltar

La recepció oficial de les Julianes i les Sempronianes finalitza amb una visita a les relíquies de Les Santes

Les relíquies són a la capella de Les Santes de la Basílica de Santa Maria



L’alcalde de Mataró, David Bote, ha presidit aquesta tarda, 26 de juliol, la recepció oficial de les Julianes i les Sempronianes mataronines, amb motiu de la celebració demà, 27 de juliol, de la seva onomástica.




A Mataró hi viuen actualment 87 nenes o dones que porten el nom d’alguna de les patrones de la ciutat, segons el padró municipal. En concret hi ha 84 Julianes i 3 Sempronianes.




La recepció ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament i forma part del programa d’actes de Les Santes, Festa Major de Mataró. L’acte se celebra des de l’any 2006 i permet verificar que els noms de les patrones de la ciutat continuen presents a la societat mataronina.




Aquest any a l’acte han assistit 30 Julianes i 1 Clara Semproniana. A més, les assistents a la recepció s’han endut com a obsequi un pack de quatre imants amb imatges de la Família Robafaves.




La recepció ha finalitzat amb una fotografia de grup i després les assistents i els seus familiars han pogut acompanyar l’alcalde fins a la Basílica de Santa Maria on, com a novetat, han pogut veure les relíquies de Les Santes de Mataró en una visita guiada.