Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura programa un any més a Mataró actes lúdics i de sensibilització

Escoltar

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura programa un any més a Mataró actes lúdics i de sensibilització

Les activitats es duran a terme principalment del 16 al 23 de setembre

Mataró se suma un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra entre el 16 i el 22 de setembre i aquesta vegada té per lema “Mobilitza’t per un aire més net!”. La iniciativa promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.





El programa previst aplega a Mataró activitats orientades a la sensibilització i la informació i d’altres de caire més lúdic. Les activitats es concentren entre el 16 i el 23 de setembre, tot i que una de les accions s’ha programat el 7 d’octubre.





Entre les activitats de sensibilització destaca la xerrada presentació “Som Mobilitat; el primer carsharing elèctric del sud d’Europa”, que organitza dijous 21 a les 19 h, a Can Palauet, la plataforma Som Mobilitat.

 


Entre les activitats de caire més lúdic cal destacar la 9a Pedalada organitzada pel BACC (Bicicleta Club de Catalunya) a Mataró, que tindrà lloc el diumenge 17 amb sortida a les 10.30 h del Pati del Cafè Nou. Es tracta d’una passejada urbana per un itinerari de 9 km amb arribada al mateix punt de sortida. Les inscripcions es poden fer des de les 10.00 h i l’activitat és gratuïta.





Dissabte 23 a les 12 h, al Port de Mataró, tothom qui ho vulgui podrà fer una prova de vehicles elèctrics. L’activitat està organitzada per Som Mobilitat i Port de Mataró. També entre els dies 16 i 23 de setembre (excepte diumenge 17), la botiga 9Transport, ubicada al número 133 del Camí del Mig, permetrà provar una bicicleta elèctrica en l’horari següent: de 9.30 a 13.30 h i de 17 a 20 h.





Durant la Setmana també s’hi podran fer les rutes audioguiades per Mataró comercial i patrimonial que programa el Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del 16 al 22 de setembre (excepte dilluns 18), de 10 a 13 h i de 17 a 19 h, i diumenge de 10 a 14 h. El punt de trobada és l’Ajuntament (La Riera, 48). Dissabte 16 a les 10 h tindran lloc des de l’Ajuntament la ruta guiada “El modernisme a Mataró” i la “Ruta teatralitzada del modernisme a Mataró”. El mateix dia, a les 18h, des de la Nau Gaudí (carrer de la Cooperativa, 17) sortirà la ruta guiada “Vapors, fàbriques i cooperatives del Mataró industrial”.





Així mateix, la Unitat d’Educació Viària de la Policia Local té previst per a aquests dies diferents cursos i activitats adreçats a escolars; i el dijous 21 de setembre de 10 a 11.30 h, a l’Edifici de Via Pública (plaça de Granollers, 11) s’hi farà un curs d’educació viària per a gent gran.






Regal de targetes de Mataró Bus




Mataró Bus també col·labora amb els actes organitzats durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura regalant targetes T-2 als participants de les activitats programades.





Així mateix, el dissabte 16 Mataró Bus i l’Empresa Casas regalaran fundes per a les targetes bus als seus usuaris.





Curs de conducció eficient de cotxe




Més enllà del calendari marcat per la Setmana de la Mobilitat, la Casa Capell ha programat per dissabte 7 d’octubre, a les 10 h, el curs “Conducció eficient de cotxe”. Cal inscripció prèvia a casacapell@ajmataro.cat.