Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula d’Accessibilitat organitza la jornada “Canviem la mirada. El tractament mediàtic de la discapacitat”

Escoltar

La Taula d’Accessibilitat organitza la jornada “Canviem la mirada. El tractament mediàtic de la discapacitat”

Es farà el 22 de novembre al Teatre MonumentalLa Taula d’Accessibilitat de Mataró ha organitzat una jornada de reflexió, debat i sensibilització sobre la visibilitat de les persones amb diversitat funcional en els mitjans de comunicació i les bones praxis comunicatives. Sota el títol “Canviem la mirada. El tractament mediàtic de la discapacitat”, la jornada es farà el 22 de novembre al Teatre Monumental. 
La jornada comptarà amb una conferència inaugural a càrrec de la periodista Agnès Marquès, presentadora i directora del programa diari “No ho sé” de RAC1. Prèviament es projectarà el vídeo “Vull que em vegis” on diferents usuaris de les entitats de la Taula d’Accessibilitat exposen la seva opinió en relació al tractament mediàtic de la discapacitat.
Durant el matí hi haurà una taula rodona per reflexionar i debatre sobre la temàtica proposada enguany. Hi participaran el director i periodista del Diari de la Discapacitat, Carles Valdivia; la tècnica de comunicació de la Fundació El Maresme, Lydia Ruiz; la creadora i blogger de Via Paola blog, Paola Torres; el coordinador del Taller d’Idees i tallerista de Radiofònics, Adrián Pulpillo; el director d’El pati interior, Albert Clopés, i el cap de continguts de Mataró Audiovisual, Pep Andreu.
A la tarda hi haurà un espai de participació i debat on es treballarà en grup mitjançant la projecció de material audiovisual. La cloenda anirà a càrrec del regidor de Benestar Social, Habitatge, Sanitat, Salut Pública, Consum i Gent Gran de l’Ajuntament de Mataró, Joan Vinzo.
Durant tota la jornada el públic del Teatre Monumental i tota la ciutadania podrà participar per twitter amb el hashtag #canviemmirada. La periodista Cristina Iglesias anirà recollint les aportacions i les comentarà durant la jornada.
Aquesta és la tercera jornada de treball que organitza la Taula d’Accessibilitat, en els darrers dos anys les temàtiques van ser la sexualitat i l’autonomia personal.