Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La urbanització de la ronda de Miguel de Cervantes crearà un passeig per a vianants al costat de la riera de Sant Simó

Escoltar

La urbanització de la ronda de Miguel de Cervantes crearà un passeig per a vianants al costat de la riera de Sant Simó

L’Ajuntament comença les obres, que finalitzaran al primer trimestre de 2018

L’Ajuntament de Mataró ha començat les obres de millora de la urbanització de la ronda de Miguel de Cervantes. Els treballs, iniciats el 6 de novembre, suposen actuar sobre una superfície total de 12.500 m², i en un tram de 575 m lineals comprès entre la plaça d’Alfred Opisso i el carrer de Francisco Herrera.
L’execució del projecte permetrà crear un passeig per a vianants al costat de la riera de Sant Simó que connecti amb el front marítim. La reordenació contempla l’ampliació de voreres; la millora de l’accessibilitat i consolidació de 8 passos de vianants; la implantació de nou enllumenat al passeig amb columnes de 5 m i llums led; la implantació de nou arbrat i el manteniment dels existents; la incorporació de mobiliari urbà i nova senyalització; la reordenació dels estacionaments al costat de la riera amb aparcaments en semibateria; la consolidació i millora del carril bici; l’ordenació de l’accés a les Cinc Sénies; la pavimentació de la calçada de la ronda amb asfalt sonoreductor i, per últim, la millora de la xarxa de clavegueram, la xarxa d’aigua potable i el centre transformador existent a l’àmbit.
Complementàriament, el projecte inclou dues actuacions a la ronda de Rafael Estrany: es retiraran 27 contenidors soterrats i se substituirà per asfalt el paviment de llamborda del pas elevat de la ronda.
L’Ajuntament ha adjudicat les obres a l’empresa Gruas Constructura per un import de 429.408,01 (IVA inclòs). Els treballs tenen un termini d’execució previst de 4 mesos.
La reurbanització de la ronda de Miguel de Cervantes s’inclou al Projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador, que rep finançament de la Llei de barris de la Generalitat de fins al 50% de l’import de les actuacions. L’Ajuntament també té en execució les obres de la plaça de Joan XXIII, ajuts a la rehabilitació d’habitatges i diferents programes socials.


Retirada de torres d'electricitat
Coincidint amb les obres de millora de la ronda de Miguel de Cervantes, la companyia Endesa està retirant aquesta setmana quatre línies elèctriques de mitjana tensió que estaven fora de servei a l’àmbit de la riera de Sant Simó. Els treballs consisteixen en la retirada de catorze torres metàl·liques i dos pals de formigó amb 2,4 km de cable. Endesa inverteix 25.000 € en aquesta actuació.