Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La X edició de Mataró camina per l'Alzheimer acabarà amb una gran festa solidària al Nou Parc Central

Escoltar

La X edició de Mataró camina per l'Alzheimer acabarà amb una gran festa solidària al Nou Parc Central

L'acte es farà el proper 8 d'octubre i es proposen tres recorreguts

El regidor d’Esports, Josep Maria Font, acompanyat de la presidenta honorífica de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Maresme (AFAM), Ascensió Miró; dels responsables dels traçats i voluntariat, Ramon Hurtado i Miquel Àngel Vadell; i del coordinador de la caminada, Joan Antoni Ciller, han presentat la X edició Mataró camina per l’Alzheimer que se celebrarà aquest proper diumenge 8 d’octubre. La caminada està organitzada per l'AFAM i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró. La presentació s'ha fet al centre comercial Mataró Parc, també col·laborador de la iniciativa solidària.

 


La principal novetat d’aquest any serà la Festa Solidària que se celebrarà al Nou Parc Central un cop finalitzi la caminada. Des de les 12 i fins a les 19 h se celebraran activitats infantils, jocs de màgia, diverses actuacions musicals (Country, Swing Maresme, Aridance Zumba, Rock Sonambulist…) i una fideuà solidària.

 
Tres recorreguts

La sortida de les tres modalitats de participació es fan des de l’Ermita de Sant Simó, des d’aquest indret hi ha la possibilitat de fer tres circuits de diferent distància.

 


Recorregut A (14,5 km): La sortida serà a l’ermita de Sant Simó de Mataró, de les 8 a les 8.30 h, passant pel turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata, cim de Can Bruguera, fins arribar aproximadament a les 13 hores al punt d’arribada, que aquest 2017 torna a ser al Recinte Firal del Nou Parc Central.

 


Recorregut B (10,5 km): La sortida serà a l’ermita de Sant Simó de Mataró, de les 8 a les 8.30 h. Passant pel turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata, fins arribar cap a les 12 h al Recinte Firal del Nou Parc Central.

 


Recorregut C (2,7 km): La sortida serà a l’ermita de Sant Simó de Mataró a les 9 h, passant pel passeig del Callao, fins arribar al Pas del Cargol, creuar Avda. Maresme, Sant Agustí, Plaça Santa Anna, Riera amunt fins a l’arribada al Recinte Firal del Nou Parc Central. (Circuit habilitat per a gent amb cadires de rodes o amb poca preparació física).
Recorregut 0: Si vols ajudar sense caminar, fes un donatiu.

 
Inscripcions i voluntaris

Els preus de les inscripcions són de 8 euros els adults i 4 euros els nens. Es poden fer al compte IBAN ES20 2100 3132 6622 0011 4954 de La Caixa, indicant nom i cognoms de l’inscrit i la talla de la samarreta, que es podrà recollir en els punts d’inscripció de la plaça de Santa Anna o una hora abans de l’inici de la cainada en el punt de sortida. Serà imprescindible presentar document acreditatiu o el rebut original de La Caixa.

 


Per fer les inscripcions, també els ciutadans es poden dirigir al Centre de Dia de l’AFAM (Carlemany, 10, de dilluns a divendres de 16 a 19 h, a l’Escola Cor de Maria (La Riera, 58, de dilluns a divendres d’11 a 13 h i de 16:30 a 20 h), al Mataró Parc (de dilluns a divendres de 17 a 21 h i dissabte de 10 a 21 h, al Decathlon (divendres de 17 a 21 h i dissabte de 12 a 21 h), i a la plaça de Santa Anna i a Isla Cristina (Cerdanyola) aquest dissabte d’11 a 20.30 h.


On van a parar el beneficis?

Com cada any, la totalitat dels beneficis aconseguits en el Mataró Camina per l’Alzheimer, ja sigui a través de les inscripcions o amb la venda de cava solidari, van destinats íntegrament a ajudar les famílies amb menys recursos que conviuen amb l’Alzheimer perquè puguin pal•liar les diferents necessitats derivades de la malaltia.

 


L’AFAM, entitat amb més de 20 anys de trajectòria, dóna suport a familiars de malalts d’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives a través dels seus serveis, com el Centre de Dia Terapèutic, Tallers de Memòria, ajudes tècniques, servei psicològic i legal, serveis d’atenció domiciliària, serveis de transport al centre de dia, etc.