Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament actua en 11 carrers de la ciutat per fer més accessibles les seves voreres

Escoltar

L'Ajuntament actua en 11 carrers de la ciutat per fer més accessibles les seves voreres

Les obres tindran un cost aproximat de 250.000 €

L’Ajuntament ha començat actuacions de manteniment i millora de voreres a 11 carrers de la ciutat amb l’objectiu de fer-los més accessibles. Es contemplen dos tipus d’actuació: ampliació de voreres, com en el cas del Camí del Mig i del carrer de Josep Monserrat Cuadrada, i reparació dels danys provocats per les arrels dels arbres, intervencions que se centraran principalment a diferents carrers del Camí de la Serra.

 


Pel que fa a la reparació de voreres danyades per les arrels dels arbres, primer es tallarà el paviment i demolirà el tram de vorera malmesa. Si l’arbrat es troba en mal estat i no és viable es preveu la tala controlada. S’eliminaran les arrels, s’adequarà el terreny i es pavimentarà de nou la vorera, replantant els arbres que siguin necessaris. Les actuacions permetran corregir el deteriorament d’aquests vials i evitar caigudes a la via pública.

 


Les actuacions de reparació de voreres afectaran als carrers d’Hèl·lade, de Fídies, de Pitàgores, la ronda dels Països Catalans, la riera de la Figuera Major, el carrer de Joan Salvat Papasseit, la ronda de la Creu de Pedra, la ronda d’Alfons XII i el carrer de la Confraria de Sant Elm.

 


Pel que fa a l’eixamplament de voreres, al Camí del Mig, entre la plaça de Manuel Serra i Xifra i la ronda de Francesc Macià, es va substituir una zona d’aparcament en bateria per aparcament en línia, reduint també un carril la circulació. L’espai que ocupava l’estacionament en bateria s’aprofita ara per ampliar la vorera a l’entrada de l’Escola Camí del Mig, configurant un espai d’estada amb una amplada de 7,5 m i millorant així l’accessibilitat a aquest centre a petició de la comunitat educativa.

 


També s’instal·larà nou enllumenat i es plantarà arbrat, en concret 12 lledoners i 2 tipuanes, i plantes arbustives als parterres existents. Per últim, es col•locaran bancs, cadires de fusta i papereres.

 


La segona actuació d’eixamplament de voreres es farà al carrer de Monserrat Cuadrada. La intervenció respon a una demanda ciutadana per tal de garantir l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda. A més, es millora l’accessibilitat en un carrer molt transitat per infants i famílies per l’existència de diferents centres educatius (escoles Peramàs i Josep Montserrat, i institut Miquel Biada).

 


Aquestes intervencions compten amb la validació del Consell de Mobilitat i la col·laboració del servei per tal de minimitzar els impactes d’aquestes actuacions sobre l’aparcament dels veïns i incorporar mesures per millorar la circulació dels vehicles i vianants.






Finançament amb la taxa de guals





Les 11 actuacions previstes, que han estan prèviament consensuades pel Consell de Mobilitat, suposaran una inversió conjunta de prop de 250.000 €. Corresponen a dos projectes diferents: el primer, adjudicat a l’empresa Vialser per un import de 168.167,72 € IVA inclòs, engloba totes les actuacions excepte les obres del carrer de Josep Monserrat Cuadrada. Aquests treballs ja han començat i es preveu que estiguin enllestits abans de finalitzar l’any. El projecte de Josep Monserrat Cuadrada, pressupostat inicialment per 85.941 €, està a punt d’adjudicar-se i es preveu que les obres puguin començar també abans de finalitzar el 2017.

 


El cost de les actuacions de manteniment i millora de les voreres es finança en part amb la recaptació de la taxa de guals (140.000 €), tal i com es va introduir a les Ordenançes Municipals del 2017.






Altres actuacions de millora de la via pública





A banda de les actuacions específiques de manteniment i millora de voreres, l’Ajuntament ja està treballant o té previst treballar en els propers mesos en altres projectes de millora de la via pública.

 


Per exemple, estan en execució una quinzena d’actuacions de millora de la pavimentació, han començat les obres de reurbanització de la ronda de Miguel de Cervantes i de la plaça de Joan XXIII, i Aigües de Mataró durà a terme la renovació del clavegueram i posterior reurbanització dels carrers de la República Argentina i de Sant Ramon, entre d’altres. En global, el pressupost municipal de 2017 contemplava una inversió de 2,5 milions d’euros per a la millora de la via pública.