Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aposta per la nova fira Mataró Tren com a un dels grans esdeveniments de l'any

Escoltar

L'Ajuntament aposta per la nova fira Mataró Tren com a un dels grans esdeveniments de l'any

La 13a edició del certamen se celebrarà el 28 i 29 d'octubre al Tecnocampus i acollirà una cinquantena d'activitats adreçades a tots els públics

La regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, ha presentat aquest migdia la nova fira ferroviària Mataró Tren que se celebrarà al TecnoCampus el 28 i 29 d’octubre, coincidint amb la commemoració del 169è aniversari de la inauguració del primer ferrocarril de la península ibèrica. Mataró Tren és una aposta de l’Ajuntament per potenciar un esdeveniment relacionat amb aquest fet històric i la vinculació amb la ciutat del seu impulsor, Miquel Biada.

 


Amb l’objectiu de posicionar aquesta fira com a referent de les fires de l’àmbit de l’oci ferroviari de Catalunya, aquest any s’ha ampliat l’oferta d’activitats -tant en nombre de propostes com en la tipologia- per poder arribar al sector especialitzat i professional i al públic en general. També s’ha previst una programació especial adreçada a l’àmbit familiar.

 


Així doncs, s’han programat una cinquantena de propostes entre conferències i xerrades, tallers, projeccions cinematogràfiques, demostracions tecnològiques i exposicions, que se sumen a l’important desplegament a la zona comercial d’exposició i mercat d’ocasions amb fabricants nacionals i internacionals i expositors comercials de modelisme ferroviari, maquetes i publicacions, etc.

 




Maquetes en funcionament i trenet turístic


Entre els principals atractius d’aquesta 13a edició, destaca la important concentració de maquetes de tren a diferents escales, que es podran veure en funcionament per primera vegada a Mataró. També hi haurà un circuit de tren tripulat i un de locomotores de vapor i demostracions d’una maqueta del tren magnètic, l’anomenat tren del futur.

 


Una altra de les novetats d’aquesta edició és la nova ubicació de la fira al TecnoCampus, que ha permès redimensionar el projecte i unificar en un únic espai les diferents propostes, des de les adreçades a un públic més especialitzat fins a les activitats infantils. Precisament per potenciar l’assistència del públic familiar a la fira s’han distribuït a tots els alumnes de les escoles d’infantil i primària de la ciutat al voltant de 14.000 invitacions vàlides per a dues persones.

 


Per facilitar l’arribada del públic al recinte es disposarà de diverses opcions de transport gratuïtes. D’una banda, un trenet turístic traslladarà els assistents que ho vulguin des de la plaça Santa Anna, on hi haurà animació per al públic familiar. D’altra banda, un bus llançadora des de l’estació de Renfe portarà els visitants fins al TecnoCampus.

 


A més, al llarg de tot el mes hi ha programades tot un seguit d’activitats complementàries a la Fira Mataró Tren, com ara conferències, exposicions, activitats a les biblioteques, rutes relacionades al món del tren i a la figura de Miquel Biada, a més dels actes institucionals per commemorar l’efemèride com la tradicional ofrena floral.

 


L’entrada al recinte de la fira tindrà un cost de 3€ i serà vàlida per a tot el cap de setmana, excepte les activitats que es duen a terme al TCM 2, que són d’accés lliure. Per als menors i estudiants, l’entrada és gratuïta.

 


Amb l’entrada de Mataró Tren els visitants podran gaudir d’una promoció de 2x1 per al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú i el Museu del Joguet de Catalunya a Figueres.

 




Acord amb Renfe


Gràcies a un acord signat amb Renfe, els assistents a la fira que vulguin anar-hi amb tren disposen d’un descompte del 30% en preu del bitllet de Rodalies Catalunya. Per poder gaudir d’aquesta promoció caldrà inscriure’s prèviament a la pàgina web www.mataro.cat i descarregar-se un val que s’ha de presentar a la taquilla en el moment de comprar el bitllet.

 


Per a més informació els clients es poden adreçar als telèfons 900 41 00 41 i 912 320 320, apps de Rodalies de Catalunya i Renfe Cercanías o als web rodaliesdecatalunya.cat i www.renfe.com.