Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aprova instal·lar canviadors per a nadons en zones accessibles a homes i dones en edificis públics

Escoltar

L'Ajuntament aprova instal·lar canviadors per a nadons en zones accessibles a homes i dones en edificis públics

El Ple d’ahir dijous 1 de juny va aprovar una proposta de resolució per implantar canviadors per a nadons en zones accessibles a dones i homes en edificis públics i també incentivar els privats a que també n’instal•lin. La moció, presentada pel grup municipal de C’s, va ser aprovada amb els vots a favor de PSC, CiU, ERC, PP, CUP i PxC, i els vots en contra de VOLEMataró i ICV-EUiA.

 


El text íntegre de la declaració institucional és el següent:

 


“Amb la incorporació ja fa anys de la dona al mon laboral i els horaris de feina actuals, la cura dels nadons ja no és una activitat que realitzin únicament les mares o dones de la família si no que també hi participen activament molt pares, avis o altres familiars. Des de les administracions publiques s’han de prendre mesures per tal de facilitar i afavorir aquest canvis cap a una societat més igualitària.

 


En edificis públics i privats, sovint s’observa una manca de canviadors per a nadons i això dificulta la cura dels mateixos. Aquesta dificultat s’agreuja en cas de que la persona que dur a terme la tasca sigui un home ja que la majoria de canviadors si n’hi ha, es troben en els lavabos de dones.

 


Creiem important que l’Ajuntament de Mataró, implementi mesures encaminades a fer un pas cap a la igualtat de gènere i per tant, s’ha d’aconseguir que els canviadors per els nadons es trobin accessibles per tothom, ja sigui perquè es col·loquin en zones comuns o unisex o bé per què n’hi hagi tant en lavabos de dones com d’homes.

 


El Grup Municipal de Ciutadans, amb l’objectiu d’incorporar acciones concretes amb politiques contra la discriminació de gènere i facilitar la conscienciació proposem els següents acords:
Acords:

 


Primer. Instal·lar com a mínim un canviador per planta en edificis públics que sigui accessible tant per dones com per homes.

 


Segon. Estudiar una bonificació en l’impost d’obres i construccions per tots aquells establiments privats que realitzin una reforma i instal·lin canviadors en zones accessibles per a dones i homes.

 


Tercer. Estudiar una bonificació en la taxa d’obertura per als nous locals que estiguin dotats de canviadors accessibles per a dones i homes.

 


Quart. Informar als possibles beneficiaris l’acord segon i tercer.”