Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Mataró expressa el seu condol oficial pel tiroteig a Fort Lauderdale

Escoltar

L'Ajuntament de Mataró expressa el seu condol oficial pel tiroteig a Fort Lauderdale

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró celebrada el passat 9 de gener va aprovar per unanimitat una declaració institucional, presentada pel grup municipal del PPC, de condol i solidaritat amb la ciutat agermanada de Fort Lauderdale pels fets succeïts al seu aeroport el dia de Reis.

 


L’acord va ser llegit per l’alcalde, David Bote, al Ple municipal celebrat ahir. El passat 9 de gener, es va guardar un minut de silenci davant l’Ajuntament en record a les víctimes del tiroteig. D’altra banda, l’Ajuntament va posar el crespó negre a la bandera de la ciutat que hi ha al Saló de Sessions, i ha enviat cartes de condol a Fort Lauderdale: una adreçada per l’alcalde de Mataró al Major del Comtat, John P. “Jack” Seiler, i l’altra de la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Doors Guillén, adreçada al seu homòleg a la ciutat de Florida, Dean J. Trantalis.




El text íntegre de la declaració institucional és el següent:




“Atès que Fort Lauderdale i Mataró es van agermanar el passat mes de febrer de 2014 i que això suposa un vincle especial entre ambdues ciutats, vincle que es va refermar amb les visites d’una delegació de l’Ajuntament de Mataró encapçalada pel propi alcalde i a l’agost del mateix any un representant del Comptat de Fort Lauderdale va tornar aquesta visita protocol•lària.




Atès que el Ple de l’Ajuntament de Mataró va referendar per una amplíssima majoria aquest agermanament entre dues ciutats amb un esperit i vocacions de ciutats obertes al món i amb la voluntat de tenir uns vincles ferms i que redundin en benefici dels ciutadans i ciutadanes de totes dues localitats.




Atès que la passada diada de Reis, 6 de gener de 2017, es va produir un tiroteig a l’aeroport de Florida, situat a Fort Lauderdale, amb un resultat de 5 persones mortes.




Atès que aquests fets suposen un cop brutal a la vida quotidiana de qualsevol col·lectiu humà i que mereix tot el nostre suport i solidaritat, donada, a més a més, l’especial relació existent entre ambdues ciutats.




Proposem al Ple de l’Ajuntament de Mataró l’adopció del següent acord:




1. El Ple de l’Ajuntament de Mataró expressa el seu condol i solidaritat amb la ciutat germana de Fort Lauderdale a Florida, davant els luctuosos fets succeïts al seu aeroport amb el resultat de 5 persones mortes.




2. Comunicar aquest acord al consolat dels EUA a Barcelona i a l’ambaixada dels EUA a Espanya i al Sr. Mr. John P. "Jack" Seiler, Major del Comtat de Fort Lauderdale”.