Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament destina prop de 140.000 € a subvencionar les empreses que contractin persones en situació d'atur

Escoltar

L'Ajuntament destina prop de 140.000 € a subvencionar les empreses que contractin persones en situació d'atur

Les ajudes poden ser de fins a 4.246 € per cada contracte de sis mesos a jornada completa

La regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, ha presentat les dues línies de subvencions a què es poden acollir les empreses que vulguin contractar persones en situació d’atur. La voluntat és millorar l’ocupabilitat i afavorir la incorporació al mercat de treball de persones que tenen especials dificultats d’inserció. Les dues línies de subvenció compten amb un pressupost de 138.890 € i han estat dissenyades pel Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Mataró (SOM) amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona.

 


Les ofertes de treball per les quals se sol•licita la subvenció es gestionaran preferentment a través de la borsa de treball del SOM, que també ofereix assessorament a les empreses interessades. Tota la documentació (les bases, instància de sol•licitud, etc.) es pot trobar al web www.mataro.cat/ocupació.

 




Subvenció del programa de Foment de l’Ocupació





Les empreses interessades poden sol•licitar subvencions per a la contractació laboral de persones en situació d’atur per un termini no inferior als sis mesos. L’import de la subvenció serà de 4.246 € per sis mesos de contracte a jornada completa.

 


El programa compta amb un pressupost total de 120.000 € i les subvencions seran compatibles amb altres ajudes públiques que comparteixin el mateix objecte.

 


De moment, el SOM ja ha rebut i està tramitant 15 sol·licituds de subvenció, de les quals 6 corresponen a contractes indefinits. Els ajuts es poden demanar fins al 31 de juliol de 2018 i estan adreçats a qualsevol empresa que contracti una persona que es trobi en situació d’atur, estigui empadronada a la ciutat i compleixi els requisits marcats en les bases.

 


En la primera edició d'aquesta línia d’ajuts es van atorgar subvencions a 18 empreses per a la contractació de 19 persones, 9 dels quals van ser contractes indefinits.

 


 

Subvenció del programa Creant Oportunitats




En aquest cas les subvencions estan dirigides a empreses que contractin persones participants al projecte “Creant Oportunitats”, adreçat a la integració laboral de les persones amb diversitat funcional i basat en el treball en xarxa amb les entitats que treballen per a la inserció laboral d’aquest col•lectiu a Mataró i al Maresme -la Fundació privada El Maresme, la Fundació ECOM-SIL Maresme i el Centre de Formació i Prevenció i l’Oficina Tècnica d’Inserció del Maresme-.

 


Les empreses que s’hi acullin, poden gaudir d’un ajut de 1.415 € durant els primers 2 mesos del contracte, o la part proporcional si és una jornada parcial. Aquestes subvencions poden ser compatibles amb d’altres que atorgui l’Ajuntament -fins a un màxim de 6 mesos de contractació i bonificacions fiscals per a la contractació d’aquest col·lectiu.

 


L’1 de novembre de 2017 és la data límit que tenen les empreses per contractar alguna persona inscrita en aquest programa per poder gaudir de la subvenció. El pressupost que es destina a aquesta línia de subvencions és de 18.890 €.