Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i quatre entitats promouran la inserció laboral de les persones amb diversitat funcional

Escoltar

L'Ajuntament i quatre entitats promouran la inserció laboral de les persones amb diversitat funcional

El projecte "Creant oportunitats" està impulsat pel SOM i preveu atendre 50 persones

El regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell, i representants de la Fundació privada El Maresme, la Fundació ECOM-SIL Maresme i el Centre de Formació i Prevenció han signat aquest matí un conveni de col·laboració per poder tirar endavant el projecte “Creant oportunitats per a les persones amb diversitat funcional”. També hi participarà el Consell Comarcal del Maresme a través de l’Oficina Tècnica Laboral del Maresme.

Aquest projecte, impulsat pel Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) i, adreçat a afavorir la integració laboral de les persones amb diversitat funcional, està basat en el treball en xarxa amb les entitats que treballen per a la inserció laboral d’aquest col·lectiu a Mataró i al Maresme, donant suport en la captació de pràctiques en empreses i ofertes de treball.

“Creant oportunitats per a les persones amb diversitat funcional” neix d’una voluntat del Plenari del Consell Econòmic i Social de Mataró d’afavorir les polítiques en favor de les persones amb diversitat funcional i de la seva integració en la vida social i, especialment laboral. Es desenvoluparà fins al 31 de desembre de 2017 i preveu atendre 50 persones usuàries de les entitats participants que es trobin en situació d’atur, en recerca activa de feina i inscrites com a DONO en el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

El cost total del projecte és de 110.250 €. L’aportació municipal serà de 65.250 € i la Diputació de Barcelona subvenciona els 45.000 € restants.

 

Objectius i accions

El projecte “Creant oportunitats per a les persones amb diversitat funcional” persegueix la inserció laboral d’aquest col·lectiu i, per aconseguir-ho, preveu fer una tasca de sensibilització del teixit empresarial i també l’acompanyament de les persones participants en el seu procés d’inserció, apropant-les al món de l’empresa amb estades de pràctiques.

Per aconseguir aquestes finalitats, les actuacions que inclou el projecte són:

-Tutorització i acompanyament de persones amb diversitat funcional per a la seva inserció laboral i treball amb suport en el cas que siguin contractades. Aquesta tasca la farà cadascuna de les entitats col•laboradores, que derivarà aquestes persones al programa.

-Sensibilització i informació del teixit empresarial sobre els avantatges de contractar persones d’aquest col•lectiu.

-Prospecció d’empreses per a la recerca de pràctiques i d’ofertes de treball a mida de les persones participants. També es facilitarà a les empreses les quotes de contractació d’aquest col·lectiu, les bonificacions a la seguretat social i les mesures per acollir-s’hi, tot dins l’àmbit de la responsabilitat social i corporativa.

-Subvenció a les empreses per a la contractació de persones amb diversitat funcional. Les ajudes seran per a contractes iguals o superiors a dos mesos de durada.

 

Entitats participants i col·lectius destinataris

Durant el projecte “Creant oportunitats per a les persones amb diversitat funcional” es preveu atendre a 50 persones derivades per les quatre entitats participants. Les entitats col·laboradores del projecte i els col·lectius amb que treballa cadascuna, són les següents:

-Fundació privada el Maresme: atén a persones amb discapacitat psíquica.

-Consell Comarcal del Maresme - Oficina Tècnica Laboral del Maresme: atén a persones amb trastorn mental.

-Fundació ECOM-SIL Maresme: atén a persones amb discapacitat física.

-Centre de Formació i Prevenció: atén a persones amb trastorn mental.

Totes elles treballen per afavorir la inserció d’aquests col•lectius desenvolupant diferents accions formatives, de seguiment, de tutorització, de desenvolupament de competències d’accés al mercat de treball, espais de recerca de feina etc. Ara, aquest projecte pretén complementar les necessitats concretes detectades per donar un millor servei a les persones que atenen.