Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament millora l’accessibilitat i instal·la nous serveis a les platges

Escoltar

L'Ajuntament millora l’accessibilitat i instal·la nous serveis a les platges

S’han instal·lat quatre noves línies de vida i un nou lavabo públic a la platja del Varador

L’alcalde, David Bote, ha visitat avui les millores d’accessibilitat i els nous serveis instal·lats aquest estiu a les platges de Mataró.

 


Entre les principals novetats d’aquest any destaquen:

 


-la instal·lació de 4 noves línies de vida a les platges del Varador i el Callao, que se sumen a les 2 que ja existien per ajudar als banyistes que ho precisin a entrar i sortir de l’aigua. Amb aquesta actuació, aquestes dues platges disposen d’una línia de vida aproximadament cada 250 metres, 6 en total.

 


-la col·locació d’un nou lavabo auto rentable al passeig Marítim, a l'alçada del CN Mataró. Amb la instal·lació d’aquest nou lavabo auto rentable, el front marítim disposa de 4 serveis, als quals cal sumar-hi els d’obra que hi ha al passeig del Callao, a tocar de la riera de Sant Simó. La instal·lació del nou lavabo ha anat a càrrec de l’empresa LORKE Systems, a qui s’havia adjudicat per 38.720 €.

 


-la instal·lació d’una nova piràmide doble de corda de jocs infantils. S’està acabant d’instal·lar a la zona de sorra de la platja del Varador que queda protegida per l’espigó del costat del CN Mataró. Ha estat adjudicada a l’empresa Kompan per 28.059,43 €.


Platges més segures


 


Les platges de Mataró tenen aquest estiu una hora més de socorristes i hi ha servei diari de 10 a 19 h fins la fi de les vacances escolars a les 4 platges de Mataró: Varador, Callao, Sant Simó i Ponent.

 


El servei de vigilància, salvament i socorrisme, prestat per Creu Roja, compta amb 3 punts d’assistència sanitària (platges de Ponent, Varador i Callao), 2 torres de vigilància (1 a Varador i l’altra a Callao), 3 cadires de vigilància (2 a Varador i 1 a Callao) i 1 mòdul d’intervenció immediata a Sant Simó. Totes les platges disposen de banderes informatives sobre l’estat de la mar i sistema de megafonia coordinat amb el servei de vigilància, socorrisme i salvament.
També es disposa de dues cadires amfíbies per facilitar el bany adaptat a les persones amb problemes de mobilitat.
A més, les platges del Varador i del Callao disposen des de l’estiu passat de dos desfibril·ladors connectats al servei d’emergència 112. Els aparells estan ubicats davant de la caseta de Creu Roja de la platja del Callao i a l’accés al Port darrera les casetes de Creu Roja de la platja de Varador. A banda, les platges de Sant Simó i de Ponent també compten amb punts de socors geolocalitzats, de manera que en cas d’emergència només cal prémer un botó que truca el 112.


Seveis de temporada
Mataró té de nou aquest estiu una plataforma recreativa flotant a la platja del Varador. S’ha adjudicat a l’empresa Aunar Group 2009 SL, que ha ofert un cànon de 14.890 € per instal·lar-se (la concessió sortia a licitació per un preu mínim de 4.650,38 €).
També estan en funcionament les guinguetes que van rebre concessió per part de l’Ajuntament a Sant Simó i El Callo: dos quioscos de bar restaurant amb terrassa i un quiosc de gelats i begudes amb terrassa a la platja del Callao, i un quiosc de bar restaurant amb terrassa a la platja de Sant Simó.
A banda, hi ha altres serveis de restauració que són vigents fins al 2020 i que renoven anualment la seva concessió. Es tracta d’una guingueta de bar a la platja de Ponent i, a la platja del Varador, dues guinguetes de restaurant i tres guinguetes de gelats.


Arranjament de la platja de Sant Simó
Arran d’un requeriment de la Demarcación de Costas del Estado, l’Ajuntament ha posat un cadenat per impedir el pas i l’estacionament de vehicles a la platja de Sant Simó. Costas ha arranjat la sorra per deixar un pas exclusiu per a vehicles d’emergència i, l’Ajuntament, ha instal·lat un aparcament per a bicicletes en aquest àmbit.