Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament renova l'enllumenat i l'enjardinament dels entorns de la plaça de Can Xammar i la plaça Xica

Escoltar

L'Ajuntament renova l'enllumenat i l'enjardinament dels entorns de la plaça de Can Xammar i la plaça Xica

El canvi de lluminàries als carrers permetrà il·luminació dinàmica en colorsL’Ajuntament ha remodelat els parterres de la plaça de Can Xammar i la plaça Xica millorant l’enjardinament amb nova plantació, i ha renovat l’enllumenat en aquest sector del Centre. La regidora d’Espais Públics, Núria Moreno, i el president del Consell Territorial del Centre-Eixample-Havana, Josep M. Font, han visitat avui l’àmbit per comprovar els treballs realitzats.
L’actuació de jardineria s’ha fet als parterres i jardineres de les dues places i ha afectat a una superfície de 152 m². Els treballs realitzats han consistit en l’aportació de terres vegetals noves; la reparació i posada en marxa del sistema de reg; la plantació de planta arbustiva i nou arbrat i la reposició d’arbrat mort; l’aportació de triturat de poda (Mulch), i l’arranjament del sistema d’embornals.
Pel que fa l’arbrat, s’han plantat 5 exemplars de prunera borda, 5 tarongers i 1 exemplar de Ginkgo biloba. Respecte a les espècies arbustives utilitzades, s’han plantat 3 exemplars d’olivera, 5 ciques, 275 plantes de romaní, 60 de sàlvia de flor vermella, 7 de marfull i 15 de Pittosporum tobira nana.
L’enjardinament de la plaça de Can Xammar estava deteriorat principalment a causa d’actes d’incivisme. La millora de la jardineria s’ha complementat també amb la neteja dels grafitis a l’espai públic. Els treballs d’enjardinament i neteja han tingut un cost de 11.658,8 €.
Pel que fa a l’enllumenat, els treballs s’han dut a terme entre els mesos d’abril i maig. La renovació afecta a la plaça Xica, el carrer d’en Xammar, la baixada de les Espenyes, la plaça de Can Xammar i la plaça de la Muralla, totes elles zones amb prioritat d’ús per a vianants amb un destacat ús comercial.
A les places s’han canviat els projectors actuals amb punts de llum de vapor de sodi per uns de nous amb LEDs. Als carrers també s’han substituït les bombetes de vapor de sodi i s’han implantat punts de llum que permetran fer, quan es requereixi, una il•luminació dinàmica en colors, per exemple amb motiu de campanyes comercials o promoció turística. El sistema és similar al ja instal•lat a la plaça Gran o davant de l’Ajuntament. A més, la mateixa línia de control dels llums permet transmetre so per a muntatges amb fil musical.
En total s’han canviat 53 lluminàries i se n’han eliminat 9, ja que les noves fan més llum. Els treballs de renovació de l’enllumenat els ha executat l’empresa Electricitat Boquet, SL i han tingut un cost de prop de 40.000 € (IVA inclòs).