Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament rep la donació de la documentació històrica de l'Orfeó Mataroní

Escoltar

L'Ajuntament rep la donació de la documentació històrica de l'Orfeó Mataroní

El Foment Mataroní és el dipositari de la col•lecció de l’orfeó desaparegut a la dècada de 1990L’Ajuntament rebrà la donació gratuïta de la documentació històrica de l’Orfeó Mataroní, fins ara dipositada al Foment Mataroní. Es tracta d’un fons documental amb una cronologia entre 1951 i 1990, que ocupa aproximadament uns 7 metres lineals i que està integrat per llibres d’actes, correspondència, relacions de socis, programes de concerts, fotografies, retalls de premsa i partitures impreses, entre altres documents. L’estat de conservació és acceptable.

 


L’Ajuntament té la voluntat d’acceptar la donació perquè reconeix que l’interès públic col•lectiu i el valor d’aquest fons documental són importants per a la ciutat, per als investigadors i per a la societat en general.

 


En l’acte de donació es transmeten a l’Ajuntament els drets inherents a la possessió i propietat de la documentació històrica de l’Orfeó Mataroní, així com els drets de reproducció, distribució i comunicació pública de les seves imatges per qualsevol mitjà i en qualsevol modalitat d’explotació.

 


 


L’Orfeó Mataroní


Va ser una entitat que va desenvolupar la seva activitat musical des de la seva fundació l’any 1903 fins a la dècada de 1990 i que, als últims anys, va actuar sota l’aixopluc del Foment Mataroní. És per aquesta raó que part de la documentació de l’orfeó es troba dipositada al Foment.