Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament suspèn l'atorgament de llicències per evitar la instal·lació de nous locals d'oci als polígons industrials

Escoltar

L'Ajuntament suspèn l'atorgament de llicències per evitar la instal·lació de nous locals d'oci als polígons industrials

La mesura serà vigent durant un termini màxim d'un any, mentre es refà el Pla especial d'usos recreatius

L’Ajuntament de Mataró ha aprovat la suspensió de l’atorgament de llicències, comunicacions prèvies o altres autoritzacions municipals per a obres i activitats que comportin la implantació o ampliació de locals d’usos recreatius en la modalitat de musicals. Aquesta mesura, aprovada per la Junta de Govern Local del 3 de juliol, s’aplica en els àmbits dels polígons industrials durant el termini màxim d’un any, mentre es realitzen els estudis i treballs necessaris per tirar endavant la segona modificació puntual del Pla especial d’usos recreatius en la modalitat de musicals. Segons el Pla general d’ordenació de Mataró, els usos recreatius musicals són les activitats que desenvolupen els bars musicals, discoteques, les sales de ball, les sales de festa amb espectacle, els establiments de règim especial i les activitats de naturalesa sexual, entre d’altres.

 


El Govern municipal modificarà per segona vegada el Pla especial d’usos recreatius arran de la sentència que va emetre el Tribunal Suprem el passat 24 de maig, que ratificava una sentència anterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la dos articles de l’Ordenança sobre les activitats recreatives on s’hi realitzen activitats de naturalesa sexual. Els dos articles suspesos limitaven les dimensions dels establiments. L’Ajuntament considera que aquesta sentència obliga a replantejar la normativa que regula la instal·lació de noves activitats recreatives que puguin distorsionar el teixit industrial i crear possibles problemes de convivència en els barris de l’entorn, a més de significar un increment de la prestació del servei de neteja viària i de la vigilància policial.

 


La suspensió de llicències s’alinea amb el Pla d’Acció 2017, que preveu la modificació del Pla general de revisió d’usos i nombres de locals i nombres de locals per parcel•les als polígons industrials, i amb el Pla d’oci nocturn que s’està elaborant a fi de trobar solucions a la problemàtica dels usos recreatius en els polígons industrials.

 




Primera modificació del Pla especial d’usos recreatius





El 18 de febrer de 2010, per decret d’alcaldia i mentre es tramitava la primera modificació del Pla especial d’usos recreatius, ja es van suspendre llicències ambientals i municipals d’activitats, vinculades amb l’exercici de la prostitució en locals de pública concurrència. La moratòria es va mantenir fins que es va publicar al DOG de 16 de maig de 2011 aquesta primera modificació.

 


Des de l’any 2011, l’Ajuntament disposa de dos instruments per evitar l’arribada de prostíbuls de grans dimensions a la ciutat: d’una banda l’Ordenança sobre les activitats recreatives on s’hi realitzen activitats de naturalesa sexual; i d’altra banda el Pla especial d’usos recreatius, que també imposa restriccions des de l’àmbit urbanístic.






Front comú contra els prostíbuls






El passat 2 de juny, després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró es va reunir per analitzar les possibles estratègies a seguir per mantenir restriccions a l’obertura de prostíbuls de grans dimensions a la ciutat. Tots els grups municipals van mostrar el seu rebuig a la implantació d’aquest tipus d’establiments.

 


L’alcalde, David Bote, acompanyat de representants de tots els grups municipals, va comparèixer davant els mitjans de comunicació per traslladar un missatge de tranquil•litat a la ciutadania i informar que l’Ajuntament seguirà treballant per evitar la implantació d’aquest tipus d’activitats.

 


La fermesa de la sentència del Tribunal Suprem ha estat comunicada a l’Ajuntament amb data 5 de juliol de 2017.