Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita les obres d'ampliació de l'edifici del TecnoCampus dedicat a salut

Escoltar

L'alcalde visita les obres d'ampliació de l'edifici del TecnoCampus dedicat a salut

Inaugurat l'any passat com a aulari, ara s'han habilitat espais per als professorat i per a empreses, que s'hi traslladaran el febrer

L’alcalde i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, ha visitat avui les obres d’ampliació de l’edifici TCM6, batejat com a TecnoCampus Salut, on s’hi concentra l’activitat del parc relacionada amb aquest àmbit. L’edifici es va inaugurar l’octubre de l’any passat i disposava d’una planta baixa on hi ha aules i laboratoris. L’ampliació que va començar aquest estiu ocupa ara la planta superior de l’edifici amb dos objectius: d’una banda, habilitar espais per a despatxos del professorat, sales de reunions i seminaris de l’Escola Superior de Ciències de la Salut; de l’altra, guanyar espai per a ubicar-hi empreses.

La primera part de l’ampliació ja està acabada, i el personal docent i investigador de l’Escola Superior de Ciències de la Salut ja ha ocupat aquesta setmana aquests nous espais. Són 600 m² quadrats en què treballaran els 18 professors permanents i els 40 associats d’aquesta escola, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra i una de les tres que conformen l’àrea universitària del parc.

La segona part de l’obra, encara en marxa, permetrà que l’àrea d’empresa del TecnoCampus guanyi 1.200 m² d’espai per a l’allotjament empresarial i pugui donar resposta a la demanda d’empreses que volen instal·lar-se al parc i que, actualment, estan en llista d’espera. La quantitat d’empreses que s’hi instal•laran a partir de febrer dependrà de l’espai que necessitin, però de moment ja hi ha confirmades 7 empreses i institucions vinculades a la salut que estan interessades a traslladar-s’hi. En aquest nou espai empresarial també s’ha previst que hi hagi una incubadora d’empreses de nova creació de l’àmbit de la salut, replicant el model que ha funcionat en el parc aquests darrers anys: espai per empreses de nova creació que, quan es consoliden, poden passar a ocupar locals d’allotjament on el preu del metre quadrat és superior.

La inversió en aquesta segona fase de l’edifici TecnoCampus Salut és de 640.000 €, que se sumen als 1,4 M € invertits en la primera fase, inaugurada l’octubre del 2016.