Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Arxiu Municipal conservarà els guions radiofònics de l'esport mataroní de Josep Gomà i Carol

Escoltar

L'Arxiu Municipal conservarà els guions radiofònics de l'esport mataroní de Josep Gomà i Carol

Es tracta d'una crònica periodística esportiva escrita durant més de 30 anys

L’alcalde, David Bote, i els germans Josep i Antoni Gomà Nassarre han signat avui l’acte de donació dels guions radiofònics de l’esport mataroní escrits pel seu pare, el periodista i Fill adoptiu Josep Gomà i Carol. El Ple municipal va aprovar el 6 d’abril de 2017 acceptar la donació.

 


Aquests guions radiofònics són una crònica periodística esportiva escrita durant més de 30 anys i recopilada en 111 volums mecanografiats, amb dades molt detallades sobre jugadors, equips, partits i resultats, i es complementen amb uns índexs que faciliten la recerca.

Els 111 volums indexats corresponen a les cròniques que Josep Gomà i Carol va escriure per a Ràdio Maresme, per al Setmanari Iluro Esport, per a Ràdio Mataró i per a El Tot Esport, suplement esportiu d’El Tot Mataró, entre 1951 i 1995. L’Ajuntament ha acceptat la donació perquè la considera molt valuosa per a la història esportiva de la ciutat, molt detallada i indexada a la perfecció.

En l’acte de donació es transmeten a l’Ajuntament els drets inherents a la possessió i propietat dels guions, així com els drets de reproducció, distribució i comunicació pública de les seves imatges per qualsevol mitjà i en qualsevol modalitat d’explotació. 


El 2015, l’Ajuntament va col·locar un bust del periodista i Fill adoptiu al complex esportiu del Centre Atlètic Laietània amb motiu del 90è aniversari de la fundació del centre esportiu. A la plaça de Joaquim Blume també hi ha un monòlit en record de Josep Gomà i Carol.