Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Arxiu Municipal conservarà la documentació històrica del desaparegut Orfeó Mataroní

Escoltar

L'Arxiu Municipal conservarà la documentació històrica del desaparegut Orfeó Mataroní

El Foment Mataroní ha custodiat la col·lecció des de la desaparició de l'orfeó, durant la dècada de 1990

L’alcalde, David Bote, i el president del Foment Mataroní –entitat donant del fons-, Ramon Salicrú, han signat aquest migdia l’acte de donació de la documentació històrica del desaparegut Orfeó Mataroní. El Ple celebrat el 6 d’abril va acceptar la donació proposada, que serà lliurada a l’Arxiu Municipal de Mataró per a la seva custòdia i divulgació. Es tracta d’un fons documental amb una cronologia entre 1951 i 1990, que ocupa aproximadament uns 7 metres lineals i que està integrat per llibres d’actes, correspondència, relacions de socis, programes de concerts, fotografies, retalls de premsa i partitures impreses, entre altres documents. L’estat de conservació és aceptable.

 


L’Orfeó Mataroní va ser una entitat que va desenvolupar la seva activitat musical des de la seva fundació l’any 1903 fins a la dècada de 1990 i que, als últims anys, va actuar sota l’aixopluc del Foment Mataroní. És per aquesta raó que part de la documentació de l’orfeó es troba dipositada al Foment.

 


Després de més de 25 anys d’inactivitat de l’Orfeó Mataroní i davant la impossibilitat de contactar amb antics membres directius que poguessin actuar i decidir com a legítims propietaris, el Foment Mataroní va decidir oferir a l’Ajuntament de Mataró tot l’arxiu documental de l’orfeó com a manera de garantir-ne la preservació i facilitar-ne la consulta.

 


En l’acte de donació es transmeten a l’Ajuntament els drets inherents a la possessió i propietat de la documentació històrica de l’Orfeó Mataroní, així com els drets de reproducció, distribució i comunicació pública de les seves imatges per qualsevol mitjà i en qualsevol modalitat d’explotació.