Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'economista Miren Etxezarreta oferirà la ponència inaugural de la Setmana de l'Economia Social i Solidària

Escoltar

L'economista Miren Etxezarreta oferirà la ponència inaugural de la Setmana de l'Economia Social i Solidària

L'acte se celebrarà aquest dimarts 21 de novembre a les 18 h a Cafè de Mar

L’alcalde i president de la Fundació Unió de Cooperadors, David Bote, presidirà aquest dimarts 21 de novembre a les 18 h a Cafè de Mar la inauguració de la 2a Setmana de l’Economia Social i Solidària, una iniciativa que té com a objectiu estendre els valors de l’economia solidària a tota la ciutat. A l’acte hi assistirà també la regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno; el director de la càtedra d’Economia Social del TecnoCampus, Eloi Serrano; i el membre de la XES Mataró i patró de la Unió de Cooperadors, Joan Lluis Jornet.

 


La inauguració comptarà amb una ponència de l’economista basca Miren Etxezarreta, catedràtica emèrita en economia aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, que oferirà la conferència “Reflexionant sobre les alternatives”, en què exposarà opcions econòmiques diferents al sistema capitalista. Miren Etxezarreta (Ordizia, 1936) és cofundadora del Seminari d’Economia Crítica Taifa i, al llarg de la seva trajectòria, ha publicat 10 llibres com a autora única o com a coordinadora, i també un gran nombre de capítols en llibres de diversos autors i d’articles en revistes. Ha realitzat estades de docència i investigació en universitats i instituts en països com Mèxic, Bolívia, Argentina, Xile, Nicaragua, Buskina Fasso, França, Estats Units, Anglaterra, Canadà i el Japó.

 


La 2a Setmana de l’Economia Social i Solidària s’allargarà fins al 25 de novembre. Està organitzada per l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus-UPF. Aquest any s’afegeix a l’organització la Xarxa d’Economia Solidària de Mataró (adherida com a xarxa local a la XES, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya) i la Unió de Cooperadors de Mataró, entitats que treballen per a la promoció i la difusió de l’economia social i solidària a la ciutat.