Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les 48 hores Open Puig i Cadafalch posen en relleu les primeres i últimes actuacions de l’arquitecte mataroní

Escoltar

Les 48 hores Open Puig i Cadafalch posen en relleu les primeres i últimes actuacions de l’arquitecte mataroní

Les visites per descobrir l’arquitectura de la ciutat es dediquen enguany a l’inici i final de trajecte de Josep Puig i Cadafalch

La 7a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch es dediquen aquest any inevitablement a la figura de l’il•lustre arquitecte mataroní en el 150è aniversari del seu naixement. La regidora d’Urbanisme i Cultura, Núria Moreno, ha presentat avui el programa d’actes i també el nou web que aplega els continguts de les set edicions de l’Open, amb informació sobre els itineraris per l’arquitectura de la ciutat que s’han proposat cada any.
Les 48 hores Open Puig i Cadafalch volen donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de Mataró, les seves característiques i particularitats, i acostar-lo a la ciutadania; així com fer evident el potencial del patrimoni com a element de dinamització i posada en valor de la ciutat. Aquest esdeveniment anual ha adoptat el nom de l’il•lustre arquitecte mataroní, pioner en la reivindicació i restauració de monuments a Catalunya.
La cita, enguany amb el lema “Puig i Cadafalch, 150 anys. Mataró: inici i final de trajecte” es proposa aquesta vegada acostar-nos la figura i obra de l’arquitecte des d’una òptica diferent, vinculada a la ciutat, a la seva gent i als moments vitals del personatge. Tot i que el gruix principal de l’obra de Josep Puig i Cadafalch com a arquitecte es troba fora de Mataró, la ciutat conserva les primeres i les últimes actuacions arquitectòniques de la seva trajectòria professional.
La 7a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch, organitzada per l’Ajuntament amb el patrocini d’Aigües de Mataró, proposa fer per lliure dos itineraris, un per les obres primerenques i l’altre per les darreres intervencions. En total s’ofereixen cinc visites guiades durant el cap de setmana del 25 i 26 de novembre. Les visites de dissabte 25 tractaran sobre els inicis de Puig i Cadafalch més enllà de la seva tasca com a arquitecte municipal, associats a la feina d’arquitecte privat al servei d’una arquitectura domèstica i d’autor. Com a contrapunt, les visites de diumenge 26 permetran tractar sobre el seus treballs finals, vinculats a la recuperació del patrimoni religiós malmès pels estralls de la Guerra Civil, una arquitectura gairebé anònima i al servei d’una col•lectivitat.
Les activitats són gratuïtes, però per fer les visites cal inscriure’s prèviament (fins al 23 de novembre) a l’adreça urbanisme@ajmataro.cat. L’aforament és limitat.
Dissabte 25 de novembreItinerari 1. Puig i Cadafalch: Mataró, inici de trajecte

Can Sisternes (Casal familiar) - Can Sisternes (pati) - Can Sisternes petita o casa de llogaters - Mercat del Rengle - Botiga La Confianza - Casa Parera - Casa Natal Puig i Cadafalch - Reforma del Saló de Plens de l’Ajuntament - La Beneficiència - Casa Coll i Regàs (l’edifici) - Casa Coll i Regàs (façana interior d’illa) - Casa Coll i Regàs (pati).
De 10 a 11.30 h / Visita guiada

Can Sisternes (c. de Sant Simó, 17): Can Sisternes petita i casal familiar
De 12 a 13.30 h / Visita guiada

La casa Coll i Regàs des del pati (c. d’Argentona,55)
18.30 h Visita guiada a l’exposició Josep Puig i Cadafalch: visió, identitats, cosmopolitisme

A càrrec de la Dra. Lucila Mallart, comissària de l’exposició

Can Serra-Museu de Mataró (El Carreró, 17)
Diumenge 26 de novembreItinerari 2. Puig i Cadafalch: Mataró, final de trajecte

Puig i Cadafalch a la Basílica de Santa Maria de Mataró - Basílica de Santa Maria de Mataró (consolidació de la coberta i volta de la nau central) - Basílica de Santa Maria de Mataró (Capella dels Dolors) - Basílica de Santa Maria de Mataró (Capella de Sant Josep) - Basílica de Santa Maria de Mataró (Capella de Santa Llúcia i de la Mare de Déu dels Perpetu Socors) – Convent de les Caputxines.
De 10 a 12 h / Visita guiada

Basílica de Santa Maria (plaça de Santa Maria,1): Altars i capelles i espai sotacoberta de la nau central
De 12.10 a 13.30 h /Visita guiada

Convent de les Caputxines (L’Esplanada, 59): Església del convent i claustre interior


Nou web de les 48 hores Open Puig i Cadafalch
El nou web de les 48 hores Open Puig i Cadafalch aplega tota la informació sobre les set edicions d’aquest esdeveniment. Així, recull els cartells, programes i, especialment, els itineraris proposats en cada edició.
Els itineraris es poden veure indicats sobre l’aplicació Google Maps.