Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les associacions de salut mental acorden treballar de forma coordinada amb l’Ajuntament i els centres sanitaris

Escoltar

Les associacions de salut mental acorden treballar de forma coordinada amb l’Ajuntament i els centres sanitaris

La coordinació es fa a la Taula de Salut Mental de Mataró que s’ha reunit avui en una jornada de treball



El regidor de Sanitat, Joan Vinzo, ha assistit avui, 9 de novembre, a la reunió constituent de la Taula de Salut Mental de Mataró que s’ha fet al Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental de l’Hospital de Mataró.




Les taules de salut mental tenen l’objectiu de coordinar tots els agents que treballen en l’atenció a la salut mental en un territori determinat i a través de tres línies d’actuació:




1. Facilitar el coneixement i l’accés als recursos i serveis existents



2. Realitzar projectes i companyes d’educació i sensibilització en salut mental



3. Promoure polítiques conjuntes per trobar solucions a les problemàtiques en matèria de salut mental a cada territori




La Taula de Salut Mental de Mataró és la 21a que hi ha a Catalunya i neix amb la intenció de posar l’accent en la prevenció en l’àmbit dels trastorns mentals i les adicions a nivell comunitari. Està formada pel Consorci Sanitari del Maresme; l’Ajuntament de Mataró; el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; el Servei Català de la Salut; L’Institut Català de la Salut; el Centre de Formació i Prevenció; la Comunitat Terapèutica del Maresme; l’Associació de Salut Mental Mataró-Maresme i la Federació de Salut Mental de Catalunya. La Taula de Salut Mental de Mataró resta oberta a la incorporació de més agents implicats.




La Federació de Salut Mental de Catalunya va ser creada l’any 1996 per unir els esforços de les associacions que ja existien a Catalunya. La Federació aglutina més de 60 entitats de tot Catalunya de persones amb problemes de salut mental, familiars i amics. Dona serveis a les entitats federades i promou la qualitat de vida, la defensa dels drets, la sensibilització social, la igualtat d’oportunitats o la no discriminació.




L’Associació Salut Mental Mataró-Maresme és una entitat sense afany de lucre que va néixer el 1995 a conseqüència de la unió d’esforços i inquietuds d’un grup de familiars de persones amb problemes de salut mental. El seu objectiu és vetllar per la millora de la qualitat de vida i oferir suport i informació als seus familiars, sensibilitzar la població sobre el tema i treballar per la creació de nous recursos per a l’atenció integral d’aquest col·lectiu.